KCK yargılama notları çıktı!

Diyarbakır'da PKK'nın sözde 'mahalle meclisi'ne operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Tavan arasından çıkan ajanda şok etti, KCK’nın sözde yargılama notları bulundu!

KCK yargılama notları çıktı!

Diyarbakır'da, PKK'nın sözde 'mahalle meclisi'ne polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 18 şüpheli gözaltına alındı.

KCK'NIN YARGILAMA NOTLARI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz’un koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır’da terör örgütü PKK’yla irtibatlı binaya yapılan baskında tavan arasına gizlenen bir ajanda ele geçirildi. Ajandadaki şifreli notların çözümü yapılınca KCK’nın yargılama yapan sözde Adalet Divanı üyelerinin kendilerine başvuru yapan kişilerin isim listesi bulundu. Şafak operasyonuyla ev ve işyerlerine düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

POLİSİN OPERASYONLARI

Mezopotamya Bilgi Evi'nin asma tavanına saklanan bir ajanda polis tarafından ele geçirildi. Terörle Mücadele Şubesinde çözümü yapılan ajandadaki rakam ve harf gruplarından oluşan şifreli notların incelenmesinde, ajanda da ismi geçen bazı kişilerin KCK'nın sözde Mahalle Meclisleri ile Adalet Divanında sözde yargılama yapanlar oldukları saptandı. Aynı ajanda da ihtilaf yaşayan, sorunları olan çok sayıda kişinin de bu sözde Meclise başvuru yaparak yargılama sonucu karar vermelerini istedikleri belirlendi.

Ajanda içindeki bilgilere göre, KCK'nın sözde sözleşmesinde, deşifre edilen bu yapılanmanın yerleşim yerinin büyüklüğüne göre özgür toplum meclisi tarafından seçilen yeterli sayıda üyeden oluştuğu, söz konusu şehir, kasaba veya mahallede halkın sözde demokratik işlerini yürüten organı olduğu kaydedildi. Ajanda içindeki notlarda mahalle meclislerinin başvuru listesinde bulunan 22 kişinin kimlik bilgileri tespit edilince dün sabah saat 05.00'te ev ve işyerlerine şafak operasyonu yapıldı. 17 kişi yakalanırken, 5 kişi ise aranıyor. Yakalanan zanlıların ikametlerinde çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümanda ele geçirildi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler