Kel tepe'de sıcak temas!

Afrin'in Kel Tepe bölgesinde YPG'lilerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada çok sayıda örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, şehit ve yaralı askerlerin de olduğu bildirildi.

Haberler 02.03.2018 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRK Silahl Kuvvetlerince (TSK) Afrindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dal Harekatnda, güvenlik güçleriyle teröristler arasnda çatma çkt. çok sayda teröristin etkisiz hale getirildii çakmada, ehit ve yarallarn olduu bildirildi.

Hatayn Hassa ilçesinin kar tarafna düen Afrin krsalndaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, saat 14.00 sralarnda, güvenlik güçleri ile PYD/YPGli teröristler arasnda çatma çkt. Ar silahlarla saldrda bulunan 23 terörist, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

TÜNELLERDEN SALDIRDILAR

Terörist grubu etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin ele geçirmek için ilerledii Kel Tepe bölgesinde bulunan tünellerden 80-100 kiilik terörist grubu çkt. Tünellerden çkan teröristler, ellerindeki ar silahlarla PÖH, JÖH ve koruculardan oluan timlere saldrmaya balad. Güvenlik güçlerinin annda karlk vermesiyle balayan ve ehitlerin olduu çatmada baz askerler yaraland.

HELKOPTER SABET ALDI

çatma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, teröristlerin bulunduu Kel Tepe bölgesi snrda konulu birlikler tarafndan obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ate altna alnd. Bu srada hava destei ve yarallarn tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaan ATAK helikopterler de teröristler tarafndan saldrya urad. Teröristlerin saldrsnda bir helikopter isabet alnca ini yapamayarak geri çekildi. Bunun üzerine havalanan jetler teröristlerin bulunduu tepe bölgesine hava bombardman düzenledi. Uçaklarn bombalamasnn ardndan bölgeye inen helikopterler durumu ar olan yarallar tahliye ederek Hatay ve ilçelerindeki hastanelere tad. Durumu daha iyi olan yarallar ise araçlarla snr hattna tand ve ambulanslarla hastanelere ulatrld.

HAREKAT 42NC GÜNÜNDE

Buarada 42 gündür yürütülen Zeytin Dal Harektnda etkisiz hale getirilen terörist says 2 bin 222ye yükseldi. Genelkurmay Bakanl, teröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlaryla imha edilmesiyle sürdürülen harektn bandan bu yana 38i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 222 teröristin etkisiz hale getirildiini açklad.

TERÖRST MEVZLER, çNRALAR LE VURULDU

Suriyenin Afrin krsalnda, teröristlerin belirlenen hedefleri, çok namlulu roket atarlar (çNRA) ile ate altna alnd. Üst üste atlarla bombalanan terör örgütü hedefleri imha edildi.

CNDERESTEK TERÖR ÖRGÜTÜ HEDEFLER BOMBALANIYOR

Hatayn Reyhanl ilçesinin karsnda bulunan Suriyenin Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri; karadan topçu bataryalar, havadan ise jetler tarafndan ate altna alnd. Ate altna alnan hedeflerden dumanlarn yükseldii görüldü.

ÖSO MENSUPLARI, SLAHLI ARAçLARLA KLSTE

Afrindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dal Harekatna katlmak için eit- donat projesi kapsamnda Türkiyede eitilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplar, Kilise geldi. Üzerine uçaksavarlarn monte edildii hafif ticari araçlarn da bulunduu 7 TIR ile ÖSO mensuplarn tayan 10 otobüs, snr hattna geldi. Konvoyun, Suriyeye geçecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git