Kel tepe'de sıcak temas!

Afrin'in Kel Tepe bölgesinde YPG'lilerle sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada çok sayıda örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, şehit ve yaralı askerlerin de olduğu bildirildi.

Kel tepe'de sıcak temas!

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Afrin'deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği çakışmada, şehit ve yaralıların olduğu bildirildi.

Hatay'ın Hassa ilçesinin karşı tarafına düşen Afrin kırsalındaki Hac Bilal köyü Kel Tepe bölgesinde, saat 14.00 sıralarında, güvenlik güçleri ile PYD/YPG'li teröristler arasında çatışma çıktı. Ağır silahlarla saldırıda bulunan 23 terörist, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi.

TÜNELLERDEN SALDIRDILAR

Terörist grubu etkisiz hale getiren güvenlik güçlerinin ele geçirmek için ilerlediği Kel Tepe bölgesinde bulunan tünellerden 80-100 kişilik terörist grubu çıktı. Tünellerden çıkan teröristler, ellerindeki ağır silahlarla PÖH, JÖH ve koruculardan oluşan timlere saldırmaya başladı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle başlayan ve şehitlerin olduğu çatışmada bazı askerler yaralandı.

HELİKOPTER İSABET ALDI

Çatışma bilgisi üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edilirken, teröristlerin bulunduğu Kel Tepe bölgesi sınırda konuşlu birlikler tarafından obüs ve çok namlulu roketatarlar ile ateş altına alındı. Bu sırada hava desteği ve yaralıların tahliyesi için havalanan ve bölgeye ulaşan ATAK helikopterler de teröristler tarafından saldırıya uğradı. Teröristlerin saldırısında bir helikopter isabet alınca iniş yapamayarak geri çekildi. Bunun üzerine havalanan jetler teröristlerin bulunduğu tepe bölgesine hava bombardımanı düzenledi. Uçakların bombalamasının ardından bölgeye inen helikopterler durumu ağır olan yaralıları tahliye ederek Hatay ve ilçelerindeki hastanelere taşıdı. Durumu daha iyi olan yaralılar ise araçlarla sınır hattına taşındı ve ambulanslarla hastanelere ulaştırıldı.

HAREKAT 42'İNCİ GÜNÜNDE

Buarada 42 gündür yürütülen 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 222'ye yükseldi. Genelkurmay Başkanlığı, teröristlere ait hedeflerin kara ve hava operasyonlarıyla imha edilmesiyle sürdürülen harekâtın başından bu yana 38'i son 24 saatte olmak üzere toplam 2 bin 222 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

TERÖRİST MEVZİLERİ, ÇNRA'LAR İLE VURULDU

Suriye'nin Afrin kırsalında, teröristlerin belirlenen hedefleri, çok namlulu roket atarlar (ÇNRA) ile ateş altına alındı. Üst üste atışlarla bombalanan terör örgütü hedefleri imha edildi.

CİNDERES'TEKİ TERÖR ÖRGÜTÜ HEDEFLERİ BOMBALANIYOR

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Cinderes bölgesindeki terör örgütü hedefleri; karadan topçu bataryaları, havadan ise jetler tarafından ateş altına alındı. Ateş altına alınan hedeflerden dumanların yükseldiği görüldü.

ÖSO MENSUPLARI, SİLAHLI ARAÇLARLA KİLİS'TE

Afrin'deki terör örgütlerine yönelik sürdürülen 'Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için 'eğit- donat' projesi kapsamında Türkiye’de eğitilen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları, Kilis'e geldi. Üzerine uçaksavarların monte edildiği hafif ticari araçların da bulunduğu 7 TIR ile ÖSO mensuplarını taşıyan 10 otobüs, sınır hattına geldi. Konvoyun, Suriye'ye geçeceği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz