Kene kabusu: Son bir ayda 6 kişi öldü

İzmir'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören M.Y. isimli kadın hayatını kaybetti. Hastalık son bir ayda 3'ü Sivas'ta olmak üzere 6 can aldı.

Haberler 29.07.2019 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balkesirde hemire olarak görev yapt örenilen M.Y isimli kadn Krm Kongo Kanamal Atei hastal üphesiyle zmir Bozyaka Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrld. Youn bakm servisinde tedavisi süren M.Y., tüm müdahalelere ramen kurtarlamad. KKKA üphesiyle hastaneye kaldrlan M.Y.e henüz kesin tan konulamad örenildi.

KENE ÖLDÜRÜYOR

Son bir ayda KKKA hastalnn en sk görüldüü il ise Sivas oldu. Suehri ilçesinde kene tarafndan srlan 86 yandaki M.K. 26 Temmuzda hayatn kaybetti. Yldzeli ilçesinde 21 yandaki Aye Akgül 15 Temmuzda, Zara ilçesinde A.S. (35) 28 Haziranda, KKKA kurban oldu.

Hakkarinin emdinli ilçesinde kene tarafndan srlan Nasr Sever (19) sevk edildii Van Yüzüncü Yl Üniversitesi Dursun Odaba Tp Merkezinde 23 Temmuzda hayatn kaybetti.

Yozgatn Sorgun ilçesinde vücuduna yapan keneyi çkarttktan sonra rahatszlanan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Aratrma Hastanesine sevk edilen fakat ahan (45) ise 1 Temmuzda can verdi.

Böylece son bir ay içerisinde KKKA hastalndan ölenlerin says 6ya yükseldi.

Ana Sayfaya Git