Görüş Bildir

Kene kabusu: Son bir ayda 6 kişi öldü

İzmir'de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören M.Y. isimli kadın hayatını kaybetti. Hastalık son bir ayda 3'ü Sivas'ta olmak üzere 6 can aldı.

Kene kabusu: Son bir ayda 6 kişi öldü

Balıkesir'de hemşire olarak görev yaptığı öğrenilen M.Y isimli kadın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakım servisinde tedavisi süren M.Y., tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. KKKA şüphesiyle hastaneye kaldırılan M.Y.'e  henüz kesin tanı konulamadığı öğrenildi.

KENE ÖLDÜRÜYOR

Son bir ayda KKKA hastalığının en sık görüldüğü il ise Sivas oldu. Suşehri ilçesinde kene tarafından ısırılan 86 yaşındaki M.K. 26 Temmuz'da hayatını kaybetti. Yıldızeli ilçesinde 21 yaşındaki Ayşe Akgül 15 Temmuz'da, Zara ilçesinde A.S. (35)  28 Haziran'da, KKKA kurbanı oldu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kene tarafından ısırılan Nasır Sever (19) sevk edildiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde 23 Temmuz'da hayatını kaybetti.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde vücuduna yapışan keneyi çıkarttıktan sonra rahatsızlanan ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen İfakat Şahan (45) ise 1 Temmuz'da can verdi.

Böylece son bir ay içerisinde KKKA hastalığından ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi