Kent heyecan içinde

Erdoğan'ın yapacağı ziyaret ve yaklaşık 290 milyon liralık yatırımların açılışını gerçekleştirecek olması kentte heyecanla karşılandı.

Haberler 01.04.2017 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakra gerçekletirmesi beklenen ziyaret, kentte yaayan vatandalar tarafndan memnuniyetle karland.

Cumhurbakan Erdoann bugün için planlanan ve yaklak 290 milyon liralk 85 yatrmn açln da gerçekletirecei ziyareti öncesi, Diyarbakrda hummal hazrlklar youn bir ekilde sürüyor. Kentin farkl noktalarndaki billboardlara afiler aslrken, aydnlatma direklerine Erdoann resmi ve Türk bayraklar yerletirildi. Diyarbakrllar Cumhurbakan Erdoan heyecanla bekliyor.

Söz haber, Cumhurbakan Erdoann geliiyle ilgili sokan nabzn tuttu. 16 nisanda yaplacak referanduma dair oy tercihlerini ve Cumhurbakan Erdoann bugün yapaca konumann içeriine dair beklentilerini sordu, Diyarbakrl vatandalar ise öyle cevap verdi.

Mesele Evet veya Hayr deil

Ahmet Sevim, meselenin evet veya hayr olmadn belirterek öyle dedi; Cumhurbakanmz dört gözle bekliyoruz ve onu destekliyoruz. Bakanlk sisteminin hem Türkiyenin ve özellikle biz Güneydouda yaayan yurttalar olarak hep birlikte bize katk salayacak. Gerek siyasi ilerde, gerekse bürokraside ilerimizin daha hzl ilerleyerek Türkiyeye kazanmlar salayacak. Bütün etnik kökenleriyle Kürdü ile Türkü ile çerkez ve Alevisi ile bütünleerek bizi kalkndrarak bütün hayat akn daha iyi salanmasn bekliyoruz. 16 Nisan da yaplacak olan referandumda burada mesele Evet Hayr meselesi deil burada bütün Avrupann Müslümanlar üzerinde etkisini krabilecek ve güçlü bir Türkiye ile güçlü bir iktidar ile güçlü bir yönetim ile Türkiyeyi Müslüman ülkeyi hep birlikte kalkndrmak

Sistemsel bir deiiklie gidiliyor

Uur Apaydn, referanduma dair bir dizi spükelasyonlarn yaplmasnn doru olmadn ifade ederek, Türkiye sistemsel bir deiiklie gidiyor dedi. Apaydn, Mevcut anayasann getirecei avantajlarn bölgeye yansmasn büyük bir ihtimalle yarn Cumhurbakanmzn kendiside ifade edecektir. uanda bile cazibe merkezleri üzerinde younlama var yatrmsal olarak burada ki yatrm projelerinin hzlandrlmas ile ilgili epey ciddi anlamda admlar atld

Mevcut yatrmlar destekliyoruz

Hamza çelik, bölgeye yönelik yatrmlarn herkes tarafndan desteklenmesi gerektiini belirterek, Diyarbakr da ki bu olumsuzluklarn azalmasna inallah biraz daha olanak salar. Onun dnda Diyarbakr da yaplacak olan yatrm alannda isel anlamda fabrikalar, TOKler gibi birçok konuda yatrmlar biraz daha güçlenir isizlik oran da düer inallah. 81 ilin neresi olursa olsun her bölgeye yaplacak olan yatrmlar o bölgeye faydas olduu gibi Diyarbakr da kalkndrr ve refah seviyesini yükseltir.

stihdam imkanlarrr laratlmas

Mahir çelik, isizliin bölgedeki arlna dikkat çekerek, nallah biz gençlerin istihdam problemimizi halledecek ve tabi ki bölgemizin en büyük sorunlarndan biri olan terörün inallah son bulacan ve terörden ziyade artk insanln kardeliin kazanaca Diyarbakr görecek Türkiyemiz.

Bir zihniyet deiiklii olacak

Emine Aydn, Türkiyede bir zihniyet deiikliinin olacan belirterek, Birinci referandumdan hiç zarar görmedik aksine çok faydalarn ve verimlerini gördük art türban yasas olsun örencilerimiz balar kapal rahatlkla üniversiteye gidebiliyorlar. Bunun yan sra kuran kurslarmz açld bir sürü çocuklar gençler annelerimiz hepsi kuran kerime muhtaçt. Bundan 15 yl öncesine gidersek kuran kerimler maaralarda çürütülmü hale getirilmiti. lk referandumdan çok beklentimiz oldu ve hepsini aldk bu 2. sinde ise inallah daha faydal olacagn düünüyoruz.

Daha istikrarl bir ülke bizi bekliyor

Süleyman Ergün ise Gençlik olarak uzun zamandr kendisini bekliyorduk zaten, uan bölgemizin en büyük sorunlarndan biri olan isizlii çözeceini bekliyoruz. derken, Murat Kaya da, Her askeri darbeden sonra asker kendi anayasasn yapt ve biz halka bunu dayatt. 15 Temmuz da biz halk olarak millet olarak darya çktk ve 16 Nisan da da inallah kendi anayasamz hep beraber referandumda evetleri yüzde 56 gibi bir rakamla da geçireceiz.

- Bizim için büyük onur

Kent sakinlerinden Ufuk Öziç, Cumhurbakan Erdoann Diyarbakr ziyareti nedeniyle heyecanl olduunu söyledi. Cumhurbakan Erdoann dou ve güneydouda yaptklarn anlatmada, kelimelerin kifayetsiz kaldn belirten Öziç, Yaplan yatrmlar daha güzel günlere vesile olacaktr. Daima dualarmzda yer veriyoruz. Diyarbakr peygamber ve sahabeler kentidir. dedi.

Nuran Atabey, yatrm avantajlarndan gençlerin yararlanacan belirterek, gençlere i imkanlar sunulacana inancn dile getirdi. Bizim için büyük bir onur. Referandumda bekleyecekleri destei Diyarbakrda umarm bulacaklar. Onlarn yüzlerini kara çkarmayacaz. ifadelerini kullanan Atabey, Cumhurbakan Erdoann ziyaretinde önemli mesajlar vereceine inandn belirtti.

- Halkn desteiyle bölgede terör bitirilecektir

Diyarbakrllar olarak Cumhurbakann en güzel ekilde arlayacaklarn kaydeden Abdullah Ukbekor, Erdoann bu ziyareti ile kente verdii önemi, Diyarbakrn nasl kadim bir ehir olduunu gösterdiini söyledi.

Ukbekor, ziyaretin gurur verici olduunu vurgulayarak, öyle konutu: Bölgenin yatrma ihtiyac var ve süreç gelitikçe daha fazla yatrm yaplacaktr. Cumhurbakan ve Babakanmzn samimiyetinden üphemiz yok. Yatrmlar Kürt insan açsndan çok faydal olacaktr. Yatrmlar arttkça halkn destei ve devletin samimiyetiyle bölgede terör bitirilecektir.

- Yatrmlar Diyarbakrl gençlere umut olacaktr

Nevin Aliolu, her zaman Cumhurbakan Erdoann arkasnda olduklarn ifade ederek, tüm engellemelere ramen Cumhurbakannn Diyarbakrdaki yatrmlara öncülük ettiini aktard.

Diyarbakra yapaca ziyaretten dolay Erdoana teekkür eden Ahmet Tutak, Bu yatrmlar Diyarbakrl gençlere umut olacaktr. diye konutu. Tutak, 288 milyon liralk 85 yatrmn kente yaplmasndan onur ve eref duyduklarn vurgulayarak, Cumhurbakan Erdoann yannda olduklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git