Görüş Bildir

Kent heyecan içinde

Erdoğan'ın yapacağı ziyaret ve yaklaşık 290 milyon liralık yatırımların açılışını gerçekleştirecek olması kentte heyecanla karşılandı.

Kent heyecan içinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gerçekleştirmesi beklenen ziyaret, kentte yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün için planlanan ve yaklaşık 290 milyon liralık 85 yatırımın açılışını da gerçekleştireceği ziyareti öncesi, Diyarbakır'da hummalı hazırlıklar yoğun bir şekilde sürüyor. Kentin farklı noktalarındaki billboardlara afişler asılırken, aydınlatma direklerine Erdoğan'ın resmi ve Türk bayrakları yerleştirildi. Diyarbakırlılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı heyecanla bekliyor.

Söz haber, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişiyle ilgili sokağın nabzını tuttu. 16 nisan'da yapılacak referandum'a dair "oy tercihlerini" ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapacağı konuşmanın içeriğine dair beklentilerini sordu, Diyarbakır'lı vatandaşlar ise şöyle cevap verdi.

“Mesele Evet veya Hayır değil”

Ahmet Sevim, meselenin evet veya hayır olmadığını belirterek şöyle dedi; “Cumhurbaşkanımızı dört gözle bekliyoruz ve onu destekliyoruz. Başkanlık sisteminin hem Türkiye’nin ve özellikle biz Güneydoğuda yaşayan yurttaşlar olarak hep birlikte bize katkı sağlayacak. Gerek siyasi işlerde, gerekse bürokraside işlerimizin daha hızlı ilerleyerek Türkiye'ye kazanımlar sağlayacak. Bütün etnik kökenleriyle Kürdü ile Türkü ile Çerkez ve Alevisi ile bütünleşerek bizi kalkındırarak bütün hayat akışını daha iyi sağlanmasını bekliyoruz. 16 Nisan da yapılacak olan referandumda burada mesele Evet Hayır meselesi değil burada bütün Avrupa’nın Müslümanlar üzerinde etkisini kırabilecek ve güçlü bir Türkiye ile güçlü bir iktidar ile güçlü bir yönetim ile Türkiye’yi Müslüman ülkeyi hep birlikte kalkındırmak"

“Sistemsel bir değişikliğe gidiliyor”

Uğur Apaydın, referanduma dair bir dizi spükelasyonların yapılmasının doğru olmadığını ifade ederek, "Türkiye sistemsel bir değişikliğe gidiyor" dedi. Apaydın, "Mevcut anayasanın getireceği avantajların bölgeye yansımasını büyük bir ihtimalle yarın Cumhurbaşkanımızın kendiside ifade edecektir. Şuanda bile cazibe merkezleri üzerinde yoğunlaşma var yatırımsal olarak burada ki yatırım projelerinin hızlandırılması ile ilgili epey ciddi anlamda adımlar atıldı"

“Mevcut yatırımları destekliyoruz”

Hamza Çelik, bölgeye yönelik yatırımların herkes tarafından desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Diyarbakır da ki bu olumsuzlukların azalmasına inşallah biraz daha olanak sağlar. Onun dışında Diyarbakır da yapılacak olan yatırım alanında işsel anlamda fabrikalar, TOKİ’ler gibi birçok konuda yatırımlar biraz daha güçlenir işsizlik oranı da düşer inşallah. 81 ilin neresi olursa olsun her bölgeye yapılacak olan yatırımlar o bölgeye faydası olduğu gibi Diyarbakır’ı da kalkındırır ve refah seviyesini yükseltir. "

"İstihdam imkanlarırır laratılması'

Mahir Çelik, işsizliğin bölgedeki aşırılığına dikkat çekerek, "İnşallah biz gençlerin istihdam problemimizi halledecek ve tabi ki bölgemizin en büyük sorunlarından biri olan terörün inşallah son bulacağını ve terörden ziyade artık insanlığın kardeşliğin kazanacağı Diyarbakır görecek Türkiye’miz."

"Bir zihniyet değişikliği olacak"

Emine Aydın, Türkiye'de bir zihniyet değişikliğinin olacağını belirterek, “ Birinci referandumdan hiç zarar görmedik aksine çok faydalarını ve verimlerini gördük artı türban yasası olsun öğrencilerimiz başları kapalı rahatlıkla üniversiteye gidebiliyorlar. Bunun yanı sıra kuran kurslarımız açıldı bir sürü çocuklar gençler annelerimiz hepsi kuranı kerime muhtaçtı. Bundan 15 yıl öncesine gidersek kuranı kerimler mağaralarda çürütülmüş hale getirilmişti.  İlk referandumdan çok beklentimiz oldu ve hepsini aldık bu 2. sinde ise inşallah daha faydalı olacagını düşünüyoruz."

“Daha istikrarlı bir ülke bizi bekliyor”

Süleyman Ergün ise “Gençlik olarak uzun zamandır kendisini bekliyorduk zaten, şuan bölgemizin en büyük sorunlarından biri olan işsizliği çözeceğini bekliyoruz." derken, Murat Kaya da, “Her askeri darbeden sonra asker kendi anayasasını yaptı ve biz halka bunu dayattı. 15 Temmuz da biz halk olarak millet olarak dışarıya çıktık ve 16 Nisan da da inşallah kendi anayasamızı hep beraber referandumda evetleri yüzde 56 gibi bir rakamla da geçireceğiz."

- "Bizim için büyük onur"

Kent sakinlerinden Ufuk Öziç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti nedeniyle heyecanlı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğu ve güneydoğuda yaptıklarını anlatmada, kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirten Öziç, "Yapılan yatırımlar daha güzel günlere vesile olacaktır. Daima dualarımızda yer veriyoruz. Diyarbakır peygamber ve sahabeler kentidir." dedi.

Nuran Atabey, yatırım avantajlarından gençlerin yararlanacağını belirterek, gençlere iş imkanları sunulacağına inancını dile getirdi. "Bizim için büyük bir onur. Referandumda bekleyecekleri desteği Diyarbakır'da umarım bulacaklar. Onların yüzlerini kara çıkarmayacağız." ifadelerini kullanan Atabey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde önemli mesajlar vereceğine inandığını belirtti.

- "Halkın desteğiyle bölgede terör bitirilecektir"

Diyarbakırlılar olarak Cumhurbaşkanı'nı en güzel şekilde ağırlayacaklarını kaydeden Abdullah Ukbekor, Erdoğan'ın bu ziyareti ile kente verdiği önemi, Diyarbakır'ın nasıl kadim bir şehir olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ukbekor, ziyaretin gurur verici olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bölgenin yatırıma ihtiyacı var ve süreç geliştikçe daha fazla yatırım yapılacaktır. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın samimiyetinden şüphemiz yok. Yatırımlar Kürt insanı açısından çok faydalı olacaktır. Yatırımlar arttıkça halkın desteği ve devletin samimiyetiyle bölgede terör bitirilecektir."

- "Yatırımlar Diyarbakırlı gençlere umut olacaktır"

Nevin Alioğlu, her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduklarını ifade ederek, tüm engellemelere rağmen Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'daki yatırımlara öncülük ettiğini aktardı.

Diyarbakır'a yapacağı ziyaretten dolayı Erdoğan'a teşekkür eden Ahmet Tutak, "Bu yatırımlar Diyarbakırlı gençlere umut olacaktır." diye konuştu. Tutak, 288 milyon liralık 85 yatırımın kente yapılmasından onur ve şeref duyduklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi