Kent konseyinin Başkanı Mızraklı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, gerçekleştirilen 28’inci Olağan Dönem Toplantısı’nda Diyarbakır Kent Konseyi Başkanı olarak seçildi.

Haberler 12.07.2019 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kent Konseyi, 28inci Olaan Dönem Toplantsn gerçekletirdi. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplantya, Diyarbakr Tabipler Odas, Diyarbakr Barosu, Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili mam Taçer ile partinin Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Bakan Adnan Selçuk Mzrakl ve ilçe belediye bakanlarnn yan sra çok sayda sivil toplum kuruluu temsilcisi katld.

Gerçekletirilen toplantnn Divan Kuruluna Diyarbakr Barosu Bakan Cihan Aydn, Rosa Kadn Dernei üyesi Adalet Kaya ve Özgürlük çin Hukukçular Dernei üyesi Özüm Vurgun seçildi.

KENT KONSEY KAYYUMDAN SONRA çALIAMAZ HALE GELD

Baro Bakan Cihan Aydn, yapt konumasnda Diyarbakrda kayyumdan önce ve kayyumdan sonra bir kent hafzasnn olutuunu ifade etti. Aydn, Maalesef kötü bir hafza olutu. Örgütlü yaplara yönelik son derece kötü bir yaklam olduunu düünüyorum. Kayyum geldikten sonra biz Diyarbakr Kent Konseyini göremez olduk. Güçlü bir örgütlü yap vard. Kayyumdan sonra çalmaz hale geldi eletirilerinde bulundu. Ardndan Kent Konseyinin geçmi dönemde yaptklar çalmalar anlatan sinevizyon gösterimi yapt.

MIZRAKLI: TÜRKYEYE ÖRNEK OLARAK GÖSTERLMTR

Büyükehir Belediyesi E Bakan Adnan Selçuk Mzrakl yapt. Sinevizyon gösteriminde Selahattin Demirta, Osman Baydemir, Gülten Kanak ve Frat Anlnn resimlerinin yer almasna dikkat çeken Mzrakl, sözkonusu isimlerin ehrin iyilemesi için öncü olduklarn söyledi. Kent Konseyini uzunca bir aradan sonra imdi yeniden aktif hale getirme çabas içine girdiklerini vurgulayan Mzrakl, Kent Konseyleri normalde yasal süreç gerei 5393 sayl yasann 7inci maddesine göre tesis edilmi. Kent Konseyi Türkiyede 1997 ylndan sonra ileyie konumu kurumlar niteliindedir. Diyarbakr Kent Konseyi açsndan güçlü bir birikimi ve hafzas var. Gerçekten Türkiyenin en iyi çalan kent konseyi olmutur. Örnein Gençlik Meclisinin çalmalar bütün Türkiyeye örnek olarak gösterilmitir dedi.

AMED, BARII TALEP EDYOR

Prosedür gerei Kent Konseylerinin yerel seçimlerinin ardndan ilk 3 ay içinde toplanmas gerektiini kaydeden Mzrakl, Diyarbakr Kent Konseyinin yine farkllk göstererek, Türkiyede ilk toplanan kent konseylerinden biri olduunu belirtti. Diyarbakrda yerel seçimlerden önce Kent Sözlemesi çalmas yaptklarn hatrlatan Mzrakl, bu süreçte ahit olduklarn öyle dile getirdi: söyledi unu gördük ki Amed tarihine, kültürüne, hafzasna sahip çkyor. Bunun için araylar var. Gerçekten Amedde ciddi bir sosyal kapasite birikmi durumda. Hayatn her alannda yarna dönük güçlü beklentileri var. Hepsinden öte Amed bar talep ediyor. Bara giden yol, toplumun iyilik durumunu gerektiriyor. Toplumun bütün kesimleri eer yarn için böyle bir iyilik halini talep ediyorsa, bizlere de düen bu iyiliin tesis edilme noktasndaki görev ve sorumluluklarmz yerine getirmek olacaktr.

Sonrasnda gidilen seçimlerde yeni Kent Konseyi Bakan olarak Selçuk Mzrakl seçildi. 40 kiiden oluan Yürütme Kurulunun belirlenmesinin ardndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin stratejik plan hazrlk sunumu yaplp, katlmclarn dilek ve temennileriyle olaan toplant son buldu.

Ana Sayfaya Git