Kentin vizyonunu değiştirecek?

Üretimde verimliliğin artırılması ile istihdama ve bölgesel gelişmeye katkı sağlamak için Diyarbakır'da oto sanayi sitesi inşa edilecek. Modern oto sanayiisinde 4 bin 500 kişi istihdam edilecek.

Haberler 26.03.2018 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile Diyarbakr-Elaz karayolu üzerinde Güneydou Anadolu Bölgesinin en modern oto sanayisi sitesinin yapmna baland. Üretimde verimliliin artrlmas, istihdama ve bölgesel geliime katk salayacak olan bölgenin en modern oto sanayisinde 4 bin 500 kii istihdam edilecek

TOK Bakan Ergün Turan, sosyal konut üretiminin yan sra konut d alanlarda yatrm projeleri yürüttüklerini belirterek, Diyarbakrn istihdamna ve geliimine katk salayacak sanayi sitesi oluturacaklarn söyledi. Turan Modern oto sanayi sitesiyle kentin vizyonuna ve istihdama katk salamay, üretim altyapsn oluturmay ve mesleki alanlar gelitirmeyi hedefliyoruz dedi.

Diyarbakr 4. Oto Sanayi Sitesi Yap Kooperatifi Bakan Muhsin Erdomu, Sanayi esnaf olarak bata Cumhurbakanmz Erdoan olmak üzere tüm yetkililere teekkür ediyoruz. diye konutu. Sanayi esnaf ve çalanlar da salkl artlarda hizmet sunmalarn salayacak yeni sitenin yaplmasnn önemine deinerek, ilgililere teekkür etti.

DYARBAKI - Babakanlk Toplu Konut daresi Bakanl (TOK), Diyarbakrda modern sanayi sitesi ina ediyor.

Diyarbakrda terör madurlar ile düük gelir düzeyindeki vatandalara konut üreten TOK, konut d alanda da üretimde verimliliin artrlmas, istihdama ve bölgesel geliime katk salanmas için sanayi projesini uygulamaya geçirerek, kentin kalknmasna destek sunuyor.

Bu kapsamda 4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile Diyarbakr-Elaz karayolu üzerinde Güneydou Anadolu Bölgesinin en modern oto sanayisi sitesinin yapmna baland.

- 810 i yeri bulunacak

TOK Bakan Ergün Turan, sosyal konut üretiminin yan sra konut d alanlarda yatrm projeleri yürüttüklerini belirterek, Diyarbakrn istihdamna ve geliimine katk salayacak sanayi sitesi oluturacaklarn söyledi.

Diyarbakr 4. Oto Tamirciler ve Küçük Sanayi Sitesi Projesi ile 4 bin 500 kiinin istihdam edilecei, 810 i yeri kapasitesine sahip modern bir oto sanayi merkezinin yaplacan dile getiren Turan, Projede, 620si 150 metrekare ve 190 da 300 metrekare büyüklüe sahip iki tip i yeri bulunuyor. Sitede ayrca çalanlarn ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarna yönelik, idare binas, çar, banka, frn, cami, PTT ve lokanta gibi birimler de yer alyor. dedi.

ldeki mevcut sanayi sitelerindeki ve ehir içindeki i yerlerinin daha uygun mekanlarda hizmet vermesi, çalanlarn daha iyi koullarda verimli üretim salamas amacyla projenin gerçekletirildiini vurgulayan Turan, Modern oto sanayi sitesiyle kentin vizyonuna ve istihdama katk salamay, üretim altyapsn oluturmay ve mesleki alanlar gelitirmeyi hedefliyoruz. ifadelerini kulland.

- Sanayi esnaf sevinçli

Kayapnar ilçesindeki mevcut sitede salksz ve zor artlarda çalan sanayi esnaf, modern mekana kavuacak olmann sevincini yayor.

Diyarbakr 4. Oto Sanayi Sitesi Yap Kooperatifi Bakan Muhsin Erdomu, yeni sanayi sitesinin yapmna balanmasndan esnafn memnuniyet duyduunu dile getirdi.

Projenin gerçeklemesinde Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile TOK yetkililerinin büyük katks olduuna iaret eden Erdomu, yaklak 507 dönüm alanda oluturulacak sitenin, ehrin ve sanayi esnafnn özlemi olduunu kaydetti.

Erdomu, yaklak 200 milyon lira tutarndaki sitenin yapmna birkaç gün önce balandn aktararak, 2 yl sonra hizmete girecek merkez, ayn zamanda istihdama önemli destek olacak. Bölgenin en modern merkezinde esnaf daha rahat ve salkl ortamda çalaca için i kazalar da minimum seviyeye inecek. Sanayi esnaf olarak bata Cumhurbakanmz Erdoan olmak üzere tüm yetkililere teekkür ediyoruz. diye konutu.

Sanayi esnaf ve çalanlar da salkl artlarda hizmet sunmalarn salayacak yeni sitenin yaplmasnn önemine deinerek, ilgililere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git