KHK'liler işe iade talep etti

KESK, Diyarbakır'da düzenlediği eylemlerle KHK'lerle işlerinden atılan üyelerinin iadelerini talep etti.

Haberler 09.02.2021 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu Emekçileri Sendikas Konfederasyonu (KESK) Diyarbakrda düzenledii eylemlerle KHKlerle ilerinden atlan üyelerinin iadelerini talep etti.

KESK Diyarbakr ubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen eitimcilere ilikin Eitim Sen 1 Nolu ubede basn açklamas yapt. Açklamann yapld salonda KHKlar gidecek biz iimize geri döneceiz yazl pankart açld. Açklama yapan Eitim Sen Diyarbakr 2 Noli ube Ebakan Zuhal Sezer, OHAL KHKleri ile MEBden 34 bin 393 kiinin ihraç edildiini hatrlatt.

KARARLAR YASADIIDIR

Sezer, oyalanmadan haksz hukuksuz ihraçlarn görevlerine iade edilmesi gerektiini ifade ederek, Herkesin çok iyi bildii gibi, hukuken somut delillere, yarg kararlarna, mevzuata uygun yürütülen idari soruturmalara dayanmayan tüm kararlar yasa ddr. Bu nedenle KHK ihraçlarnn hukukla, adaletle açklanacak hiçbir yan yoktur. Kamuda yaanan ihraçlarn niteliine, kararlarn aln ekline, ihraç edilenlere savunma hakk bile tannmamasna bakldnda OHAL ve KHKlara gerekçe olarak gösterilen darbecilerle mücadele söyleminin gerçei yanstmad açktr ifadelerini kulland.

YASAL ENGEL YOK

Eitim emekçileri hakknda yürütülen soruturmalara dikkat çemen Sezar, Bugüne kadar haklarnda soruturma yürütülen ve savclklar tarafndan takipsizlik karar verilen, aralarnda Eitim Sen üyelerinde bulunduu, on binlerce eitim ve bilim emekçisinin görevlerine geri dönmesinin önünde herhangi bir yasal engel yoktur. Bu açk gerçee ramen, arkadalarmzn görevlerine balatlmamas hukuksuzluun geldii noktay göstermektedir. Mahkeme ve AHM karar olmasna karn yarg kararlarnn yok saylmas, hukuka ve demokrasiye kar açk bir meydan okuma anlamna gelmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git