Kılıçdaroğlu'ndan cami hoparlöründen müzik yayınına ilişkin açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cami minaresinden 'dombra' çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz." ifadesini kullandı.

Haberler 23.05.2020 - 02:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Klçdarolu, zmir Müftülüünün merkezi ses sistemi frekansna girilerek kentteki baz camilerin hoparlörlerinden müzik yayn yaplmasna ilikin Twitter hesabndan paylamda bulundu.

CHP zmir l Bakannn cami minaresinden mar çalnmasn knadn ayrca cumhuriyet savclna suç duyurusunda bulunduunu aktaran Klçdarolu, zmir Büyükehir Belediye Bakannn da bir basn toplants düzenleyerek provokasyona dikkati çektiini ve olayn faillerinin bulunmasn istediini hatrlatt.

Parti yönetiminin de yaananlarn kabul edilemeyeceini söylediini belirten Klçdarolu, kendisinin de birkaç saat önce badet yerleri kutsalmzdr. eklinde açklamas olduunu anmsatt.

Bunlara ramen Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Bunlarn hayallerinde cami minarelerinde ezan dnda baka bir ses duymak vardr. dediini aktaran Kemal Klçdarolu, Faillerin bulunmamasndan birinci derecede sorumlu olan kiinin, haksz yere bir siyasal partiyi suçlamas en hafif deyimiyle alçaklktr. Cami minaresinden dombra çalnmasn da biz knamtk. O gün sesi çkmayanlarn bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git