Konukoğlu Tutuklandı

SANKO'nun sahibi Konukoğlu ailesinden Osman Burak Konukoğlu'nun sağlık sektöründe faaliyet gösteren 30'a yakın firmayı, 80 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Konukoğlu tutuklanırken, ortağı Alican Dikmen'in ise, firarda olduğu öğrenildi.

Haberler 05.09.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin önde gelen Holdinglerinden SANKOnun sahibi Konukolu ailesinden Osman Burak Konukolu ve firari orta, salk sektöründe faaliyet gösteren firmalar yüklü miktarda dolandrd ortaya çkt. Konukolu çkarld mahkemece, atl suçu ilediine dair kuvvetli delillerin bulunmas nedeniyle tutukland.

30 FRMAYI 80 MLYON LRA DOLANDIRDI

Edinilen bilgiye göre, SANKO Holding ailesi fertlerinden Osman Burak Konukolu ve orta Alican Dikmen stanbulda faaliyet gösteren Medigen Farma laç Pazarlama Sanayi ve D Ticaret A. isimli medikal firmalar araclyla, salk sektöründeki yaklak 30 firmay 80 milyon lira civarnda dolandrdklar yönündeki suç duyurusu üzerine Osman Burak Konukolu hakknda 11. Sulh Ceza Mahkemesince tutuklama karar verildi.

ORTAK FRAR, KONUKOLU CEZAEVNDE

Konukolu, 28 Austosta 11. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada, atl suçu ilediine dair kuvvetli delillerin bulunmas ve suçun nitelik itibaryla kamu davasna konu tekil etmesi, kii ve toplum için yaratt tehlike sebebiyle, CMKnn 100 ve müteakip maddeleri gereince tutuklanarak, cezaevine konuldu. Davada yarglanan ve firari olan Konukolunun orta Alican Dikmenin ise halen yakalanamad örenildi.

SUç MAKNASI GB FAALYET GÖSTERYOR

Devam eden davalarda , Konukolunun dolandrd firmalara önce güven telkin ettii, daha sonra yüklü miktarda mal sipari ald, mal satlm gibi fatura düzenlendii, müterilere verdii çekleri ödenmedii gibi suçlamalar yer alyor.

Konukolu ve Dikmenin sahibi olduu Medigen Farma laç Pazarlama Sanayi ve D Ticaret A. araclyla aralarnda Tümel Mühendislik Ticaret Ltd. ti, AEE Elektrik Elektronik Medikal A., Derya naat Salk Ürünleri Ltd ti., Aslanbeg Medikal A. ve BERR Mobilya Medikal A. gibi piyasada faaliyet gösteren 30a yakn firmay 80 milyon TL. civarnda dolandrd.

RANLI ADAMINI KAçIRDILAR

Adeta bir suç makinesi gibi cürüm ileyen Konukolunun ad, geçen yl 24 Ekimde stanbulda kaçrlan ranl iadamlar olaynda da geçmiti. ranl milyarder iadam A.S. (35) ve kz kardelerini, kendilerini MT görevlisi gibi tantarak, otelden kaçrp fidye isteyen Konukolu ve dier suç ortaklar daha sonra polisin düzenledii operasyonda yakaland. Suç ortaklarnn tutukland davada Osman Burak Konukolu adli kontrol artyla serbest braklmt

Ana Sayfaya Git