Görüş Bildir

Konukoğlu Tutuklandı

SANKO'nun sahibi Konukoğlu ailesinden Osman Burak Konukoğlu'nun sağlık sektöründe faaliyet gösteren 30'a yakın firmayı, 80 milyon lira dolandırdığı ortaya çıktı. Konukoğlu tutuklanırken, ortağı Alican Dikmen'in ise, firarda olduğu öğrenildi.

Konukoğlu  Tutuklandı

Türkiye’nin önde gelen Holdinglerinden SANKO’nun sahibi Konukoğlu ailesinden Osman Burak Konukoğlu ve firari ortağı, sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmaları yüklü miktarda dolandırdığı ortaya çıktı. Konukoğlu çıkarıldığı mahkemece, atılı suçu işlediğine dair kuvvetli delillerin bulunması nedeniyle tutuklandı.

30 FİRMAYI 80 MİLYON LİRA DOLANDIRDI

Edinilen bilgiye göre, SANKO Holding ailesi fertlerinden Osman Burak Konukoğlu ve ortağı Alican Dikmen İstanbul’da faaliyet gösteren Medigen Farma İlaç Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş isimli medikal firmaları aracılığıyla, sağlık sektöründeki yaklaşık 30 firmayı 80 milyon lira civarında dolandırdıkları yönündeki "suç duyurusu" üzerine Osman Burak Konukoğlu hakkında 11. Sulh Ceza Mahkemesince tutuklama kararı verildi.

ORTAK FİRARİ, KONUKOĞLU CEZAEVİNDE

Konukoğlu, 28 Ağustos’ta 11. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davada, atılı suçu işlediğine dair kuvvetli delillerin bulunması ve suçun nitelik itibarıyla kamu davasına konu teşkil etmesi, kişi ve toplum için yarattığı tehlike sebebiyle, CMK’nın 100 ve müteakip maddeleri gereğince tutuklanarak, cezaevine konuldu. Davada yargılanan ve firari olan Konukoğlu’nun ortağı Alican Dikmen'in ise halen yakalanamadığı öğrenildi.

SUÇ MAKİNASI GİBİ FAALİYET GÖSTERİYOR

Devam eden davalarda , Konukoğlu’nun dolandırdığı firmalara önce güven telkin ettiği, daha sonra yüklü miktarda mal sipariş aldığı, mal satılmış gibi fatura düzenlendiği, müşterilere verdiği çekleri ödenmediği gibi suçlamalar yer alıyor.

Konukoğlu ve Dikmen’in sahibi olduğu Medigen Farma İlaç Pazarlama Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş aracılığıyla aralarında Tümel Mühendislik Ticaret Ltd. Şti, AEE Elektrik Elektronik Medikal AŞ., Derya İnşaat Sağlık Ürünleri Ltd Şti., Aslanbeg Medikal AŞ. ve BERR Mobilya Medikal AŞ. gibi piyasada faaliyet gösteren 30’a yakın firmayı 80 milyon TL. civarında dolandırdı.

İRANLI İŞ ADAMINI KAÇIRDILAR

Adeta bir suç makinesi gibi cürüm işleyen Konukoğlu’nun adı, geçen yıl 24 Ekimde İstanbul’da kaçırılan İranlı işadamları olayında da geçmişti. İranlı milyarder işadamı A.S. (35) ve kız kardeşlerini, kendilerini MİT görevlisi gibi tanıtarak, otelden kaçırıp fidye isteyen Konukoğlu ve diğer suç ortakları daha sonra polisin düzenlediği operasyonda yakalandı. Suç ortaklarının tutuklandığı davada Osman Burak Konukoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi