Köpek İçin Bile Haraç Kesilmiş

Afrinliler, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilçelerinin YPG/PKK-DEAŞ’tan temizlemesinin ardından teröristlerin okullarda Arapçayı, camilerde Kur'an-ı Kerim eğitimini yasakladığını, kadınların zorla silah altına aldığını ve hayvanlar için bile keyfi vergi uygulaması yaptıklarını söyledi.

Haberler 01.04.2018 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afrin bölgesinin tamamna yaknnn teröristlerden temizlenmesinden sonra siviller, örgüt basksndan kurtularak yaadklar zorluklar ve örgütün iç yüzünü AAya anlatt.

Afrinin Cinderes beldesine bal Muhammediye köyü Muhtar Ahmet brahim, terör örgütünün okullarda Arapça ve Kuran- Kerim eitimini yasakladn belirtti.

brahim, Ders müfredatlar onlara (örgüte) özeldi. Okullarda eitim verilmezdi. Elence ve kahve içme yeriydi. 12 yanda olum var, daha adn yazmay bile bilmiyor. dedi.

Örgütün haraç uygulamalaryla ilgili de brahim, Örgütün biri aylk dieri yllk haraç uygulamas vard. Zeytin hasad döneminde de ayr bir haraç keserlerdi. Biz Kürt veya Arap ayrmcl yapmayz. Kürtlerin tümü PKKl deil. Biz uzun zamandr beraber yayoruz ve komuyuz. ifadelerini kulland.

çFTçLERDEN GELRLER ALINMI

çiftçilikle geçimini salayan 60 yandaki Ali Halaf da örgütün bütün sivillere zulmettiini, keyfi vergi uygulamalar nedeniyle halkn zor geçindiini söyledi.

Halaf, Fakir veya zengin hiç fark etmez, haraç ödeyeceksin. Benden beslediim hayvan bana 25 bin Suriye liras (190 Türk liras) istediler. Köpek için bile haraç kestiler. Verecek param yok dedim. Köyümden çkmak için 5 gün istedim ama çkarmadlar. dedi.

Halaf, örgütün, hayvanlarna yem almak için baka bölgeye giderken yolda 50 bin Suriye liras (380 Türk liras) haraç kestiini kaydetti.

Örgütün köylerini igal etmeden önce kendisinin ve amcasnn çocuklarnn Türkiyeye sndn anmsatan Halaf, Bize yakn olan Kureyriyah köyünün TSK ve ÖSO unsurlar tarafndan temizlemesi srasnda onlar (örgüt) siz Araplar hainsiniz diyerek iki torunumu infaz etti. diye konutu.

Cinderesteki okullarda 30 yl Arap Dili ve Edebiyat öretmeni olarak çalan Ebu Semir de Yaklak 4 yl önce okul müfredat deitiriliyor diye bizi dar attlar. Kürt örenciler bile okullara gitmez oldu. Yetersiz ve diplomasz kiileri öretmen olarak atadlar. dedi.

Ana Sayfaya Git