Köprüdeki kız Gülistan çıktı

Tunceli'de Sarı Saltuk Köprüsü üzerinde çömelmiş bir vaziyetteyken yoldan geçen bir aracın güvenlik kamerasına yansıyan kişinin, kayıp olarak aranan üniversite öğrencisi Gülistan Doku (21) olduğu tespit edildi. Doku'nun bulunması için 100 kişilik ekip arama çalışmalarını sürdürüyor.

Haberler 20.01.2020 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Doku, 5 Ocak günü kald yurttan çktktan sonra kendisinden bir daha haber alnamad. Dokunun Diyarbakrda yaayan ailesi Tunceliye gelerek, kzlarnn kaybolduu ihbarnda bulundu. Polis ve jandarma ekipleri arama çalmas balatrken, baz kiiler, Gülistan Dokuyu en son Uzunçayr Baraj Gölü üzerindeki Sarsaltuk Viyadüünde görüldüklerini ifade etti.

100 KLK EKP ARIYOR

Bunun üzerine ekipler, baraj gölünde ve karada arama çalmas balatt. l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) görevlileri, Adyaman Emniyet Müdürlüünde görevli dalgçlar, Deniz Kuvvetleri, Jandarma Sualt Arama Kurtarma (JAK), Polis Özel Harekat ve bugün bölgeye ulaan Ankara, Diyarbakr, Konya büyükehir belediyeleri bünyesindeki itfaiye personelinden oluan 100 kiilik ekip, Gülistann arama çalmalarn sürdürüyor.

DERNL 21 METREY AIYOR

Uzunçayr Baraj Gölü ky eridi ile derinliin yer yer 21 metreyi at Dinar Deresi çevresinde younlatrlan çalmalara, Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlklar personeli kameral su alt robotlaryla, Kayseri Turkuaz Doa Sporlar ve arama Kurtarma Dernei üyeleri de su alt kamerasyla destek veriyor. Polis ve jandarmann dedektör köpekleri ve drone ile arazide aramalarn sürdürdüü çalmalarn 14üncü gününde, Gülistan Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad. Arama çalmalarnn sürdüü bölgeye l Emniyet Müdürü Ylmaz Delen ile gelen Vali Tuncay Sonel, AFAD l Müdürü Cem Erdoandan bilgi ald.

GÜLSTAN OLDUU NETLET

Tunceli Cumhuriyet Basavclnca Gülistan Dokunun kaybolmasyla ilgili yürütülen soruturma da sürüyor. Soruturma kapsamnda Tunceli Emniyet Müdürlüü ekiplerince Dokunun telefon sinyalinin kesildii 5 Ocak 2020 Pazar günü 12.00- 13.00 saatleri arasndaki Tunceli-Elaz karayolu Dinar Deresi Sar Saltuk Viyadüünden geçen bütün araçlarn plakalar Plaka Tanma Sistemi (PTS) kaytlarna baklarak tespit edildi. Ekiplerin, araç sürücüleriyle yapt görümede, saat 12.24te, Pertek ilçesinden Tunceliye gelen bir aracn kamerasna Sar Saltuk Köprüsünden geçerken bir kiinin yansd belirlendi. Kadn olduu tespit edilen bu kiinin, köprü üzerinde çömelmi vaziyette durduu görüldü. Görüntüler üzerinde yaplan detayl incelemede, bu kiinin Gülistan Doku olduu tespit edildi.

ALE çELK çERSNDE

Dokuunn ailesi, Sar Saltuk Köprüsünde çömelmi halde bir aracn kamera kaydna yansyan kiinin kayp olan Gülistan Doku olduu yönünde haberler servis edilse de, savclkça kendilerine bu yönlü herhangi bir bilgi verilmediini belirtti.

DAYISINDAN çARI

Gülistan Dokunun days Mehmet Kan, gazetecilere yapt açklamada, 15 gündür arama çalmalarndan bir sonuç alnamadn belirterek, Gülistan u an konutuklarmz duyuyorsa, inallah duyuyordur, bizi arasn Yayorum desin, yaadn bilelim, biz de ona göre hareket edelim. Biz hep kzmz suda aryoruz, inallah suda deildir. Biz inançl insanlarz, inanyoruz ki kzmz suda deildir. Biz sa salim kzmz görmek istiyoruz. dedi.

Gülistann akrabalar ve köylülerinin Tunceliye gelerek aileye destek verdiini ifade eden Kan, Arama çalmalarnda gölde 4 ekip vard ama u an 11 ekip çalyor. Sudaki çalmalar çok iyi, sa olsunlar ama inallah kzmz suda deildir. Ama kzmza ulaamyoruz, soru orada. diye konutu.

Ana Sayfaya Git