Korkunç İnfaz!

Lice'de silahlı kişilerce evlerinden alınan baba Ömer ve oğlu Musa Mazlum, Hazro bölgesinde korkunç şekilde infaz edildi.

Haberler 16.07.2017 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lice lçesinin Hac Cemil Mezrasnda önceki gece silahl kiilerce kaçrlan baba ile olu, dün sabah Hazro lçesinin krsal kesiminde elleri arkadan bal öldürülmü olarak bulundu. Olayla ilgili soruturma balatlrken, jandarma ekipleri cinayetlerin terör saldrs olup olmadn aratryor.

BABA-OUL EVDEN ALINDI

Kabakaya köyü Hac Cemil mezrasnda oturan ve geçen yl soyadn deitiren 62 yandaki Ömer Mazlum ve olu 34 yandaki Musa Demirba, dün gece saatlerinde evlerine gelen silahl 2 kii tarafndan kaçrld. Kaçrlma olaynn duyulmas üzerine harekete geçen köylüler, silahl kiileri takip etmeye balad. Gece karanlndan faydanan silahl kiiler, beraberindeki baba ve oluyla birlikte izlerini kaybettirdi. Bunun üzerine kaçrlan kiilerin yaknlar olay jandarma ekiplerine bildirdi.

Jandarma ekipleri kaçrlan baba ve olunun bulunmas için operasyon balatrken, sabah saatlerinde Hazro ilçesine bal çitlibahçe Köyü ile Ormankaya Köyü arasnda bulunan bir bölgede 2 kiinin cesedinin bulunduu ihbar edildi. Olay yerine giden Hazro lçe Jandarma Komutanl ekipleri, elleri arkalarndan balanm halde silahla öldürülmü 2 kiinin cesetlerini buldu.

KORKUNç EKLDE NFAZ

Bölgede olay yeri inceleme çalmas yapan jandarma ekipleri, cesetlerin silahl kiiler tarafndan kaçrlan Ömer Mazlum ve olu Musa Demirbaa ait olduunu tespit etti. Baba ve olunun cesetleri buradan alnarak, otopsi yaplmak üzere Hazro Devlet Hastanesine götürüldü. Otopsi ilemleri sürerken ölenlerin yaknlar da hastane önüne gelerek beklemeye balad.

TERÖR SALDIRISI HTMAL ARATIRILIYOR

Olayla ilgili aratrmay Hazro lçe Jandarma Komutanl asayi birimleri yaparken, baba ve oulun öldürülmesinin terör saldrs olup olmad aratrlyor. Öldürülen baba ve olunu evlerinden alan kiilerin sivil kyafetli olduunu tespit eden jandarma ekipleri, saldrganlarn yakalanmas için bölgede geni çapl operasyon balatt. Operasyon kapsamnda olay yerine giden yollar zrhl araçlarla kontrol altna alnrken, gazetecilerin de cesetlerin bulunduu noktaya gitmesine izin verilmedi.

SORUTURMADA ULAILAN BLGLER

Yürütülen soruturma kapsamnda baba Ömer Mazlumun daha önce soyadn mahkeme kararyla deitirdii ve 6136 sayl kanuna muhalefetten suç kayd bulunduu, olu Demirban 11 Temmuzda sit alanna konut yapmas gerekçesiyle, 13 Temmuzda ise hakknda yakalama karar bulunan PKKl bir militan ile irtibat olduu yönünde bilgi üzerine ifadesinin alnd örenildi. Mazlumun dier olu Mahmut Demirban da 2 ay önce anlurfada uyuturucu kaçakçlndan yakalanarak, tutukland tespit edildi.

Ana Sayfaya Git