Korkunç İnfaz!

Lice'de silahlı kişilerce evlerinden alınan baba Ömer ve oğlu Musa Mazlum, Hazro bölgesinde korkunç şekilde infaz edildi.

Korkunç İnfaz!

Lice İlçesi'nin Hacı Cemil Mezrası'nda önceki gece silahlı kişilerce kaçırılan baba ile oğlu, dün sabah Hazro İlçesi'nin kırsal kesiminde elleri arkadan bağlı öldürülmüş olarak bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ekipleri cinayetlerin terör saldırısı olup olmadığını araştırıyor.

BABA-OĞUL EVDEN ALINDI

Kabakaya köyü Hacı Cemil mezrasında oturan ve geçen yıl soyadını değiştiren 62 yaşındaki Ömer Mazlum ve oğlu 34 yaşındaki Musa Demirbaş, dün gece saatlerinde evlerine gelen silahlı 2 kişi tarafından kaçırıldı. Kaçırılma olayının duyulması üzerine harekete geçen köylüler, silahlı kişileri takip etmeye başladı. Gece karanlığından faydanan silahlı kişiler, beraberindeki baba ve oğluyla birlikte izlerini kaybettirdi. Bunun üzerine kaçırılan kişilerin yakınları olayı jandarma ekiplerine bildirdi.

Jandarma ekipleri kaçırılan baba ve oğlunun bulunması için operasyon başlatırken, sabah saatlerinde Hazro ilçesine bağlı Çitlibahçe Köyü ile Ormankaya Köyü arasında bulunan bir bölgede 2 kişinin cesedinin bulunduğu ihbar edildi. Olay yerine giden Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, elleri arkalarından bağlanmış halde silahla öldürülmüş 2 kişinin cesetlerini buldu.

KORKUNÇ ŞEKİLDE İNFAZ

Bölgede olay yeri inceleme çalışması yapan jandarma ekipleri, cesetlerin silahlı kişiler tarafından kaçırılan Ömer Mazlum ve oğlu Musa Demirbaş'a ait olduğunu tespit etti. Baba ve oğlunun cesetleri buradan alınarak, otopsi yapılmak üzere Hazro Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Otopsi işlemleri sürerken ölenlerin yakınları da hastane önüne gelerek beklemeye başladı.

TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ ARAŞTIRILIYOR

Olayla ilgili araştırmayı Hazro İlçe Jandarma Komutanlığı asayiş birimleri yaparken, baba ve oğulun öldürülmesinin terör saldırısı olup olmadığı araştırılıyor. Öldürülen baba ve oğlunu evlerinden alan kişilerin sivil kıyafetli olduğunu tespit eden jandarma ekipleri, saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı. Operasyon kapsamında olay yerine giden yollar zırhlı araçlarla kontrol altına alınırken, gazetecilerin de cesetlerin bulunduğu noktaya gitmesine izin verilmedi.

SORUŞTURMADA ULAŞILAN BİLGİLER

Yürütülen soruşturma kapsamında baba Ömer Mazlum'un daha önce soyadını mahkeme kararıyla değiştirdiği ve 6136 sayılı kanuna muhalefetten suç kaydı bulunduğu, oğlu Demirbaş'ın 11 Temmuz'da sit alanına konut yapması gerekçesiyle, 13 Temmuz'da ise hakkında yakalama kararı bulunan PKK'lı bir militan ile irtibatı olduğu yönünde bilgi üzerine ifadesinin alındığı öğrenildi. Mazlum'un diğer oğlu Mahmut Demirbaş'ın da 2 ay önce Şanlıurfa'da uyuşturucu kaçakçılığından yakalanarak, tutuklandığı tespit edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz