Korkunç ölüm!

Yağmur suyuyla oluşan gölete serinlemek için giren iki çocuk batağa saplandı. 10 ve 12 yaşlarındaki iki çocuk da feci şekilde boğularak yaşamını yitirdi.

Haberler 18.05.2019 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde bir mermer ocann içerisinde yamur suyuyla oluan gölette yüzmeye kalkalan iki çocuk, oluan bataklkta feci ekilde boularak hayatn kaybetti. Olayla ilgili soruturma balatrken, ölen çocuklarn aileleri esyan etti.

MERMER OCAINDAK GÖLET

Yaanan korkunç olay önceki gün akam saatlerinde Hani ilçesi çardakl köyünde bulunan mermer ocann içerisinde meydana geldi. Mehmet Tarhan (10) ve Mustafa Üçda (12) isimli çocuklar, yamur sular ve mermer ocandaki kazyla oluan gölette serinmemek istediler.

SERNLEMEK çN SUYA GRD

Mermer ocann içerisinde bulunan gölete giren çocuklar, birden batakla saplandlar. çocuklarn sudan çkamadn gören vatandalar, olay yerine akn etti. Gösterilen cabalar yetersiz kalrken, iki çocuun cansz bedeni ksa süre sonra su yüzeyinde çkt.

CANSIZ EDENLER çIKARILDI

Yaanan korkunç olayn bildirilmesi üzerine bölgeye giden AFAD ve salk ekipleri çocuklarn cansz bedenini, Mermer Ocandaki göletten çkarld. Mehmet Tarhan ve Mustafa Üçda isimli çocuklarn cansz bedenleri otopsi yaplmak üzere Diyarbakr Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldrld. Olayla ilgili geni çapta inceleme balatld.

ALELER BÜYÜK TEPK GÖSTERD

Olay haber alan Tarhan ve Üçda ailesinin fertleri, atlar yakarken, tepki gözteridler. çevrede hiç bir güvenliin olmamasna tepke gösteren aile yaknlar, Mermer Ocann iletmecisini sorumlu tuttular. Cenazeler akam saatlerinde yaplan otopsilerinin ardndan, çardakl köyüne götürülerek, gözyalar içerisinde burada topraa verildi.

BATMAN VALLNDEN UYARI

Öte yandan, geçmi yllarda yaanan boulma olaylarnn tekrarlanmamas için vatandalarn sulama kanallarna girmemeleri yönünde uyar yapld. Açklamada öyle denildi Hava scaklnn da artmasyla söz konusu sulama kanallarna, Batman baraj gölüne, göletlere ve Batman çayna serinlemek amacyla vatandalarn girdii ayrca evsel atklarn atld, servis yollarnda ar hz yapld ve bu nedenle de sk sk üzücü kazalarn meydana geldii tespit edilmektedir. Vatandalarmzn mal ve can güvenlii açsndan Sulama kanallarna, Dicle Nehrine, Batman çayna, Batman baraj gölüne ve göletlerde suya girmenin tehlikeli ve yasak olduu, sulama kanallarna evsel atklarn atlmamas ve servis yollarnda ar hz yaplmamas konusunda vatandalarmzn duyarl davranmas ve uyarlar dikkate almalar gerekmektedir

Ana Sayfaya Git