Görüş Bildir

Korkunç ölüm!

Yağmur suyuyla oluşan gölete serinlemek için giren iki çocuk batağa saplandı. 10 ve 12 yaşlarındaki iki çocuk da feci şekilde boğularak yaşamını yitirdi.

Korkunç ölüm!

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bir mermer ocağının içerisinde yağmur suyuyla oluşan gölette yüzmeye kalkalan iki çocuk, oluşan bataklıkta feci şekilde boğularak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatırken, ölen çocukların aileleri esyan etti.

MERMER OCAĞINDAKİ GÖLET

Yaşanan korkunç olayı önceki gün akşam saatlerinde Hani ilçesi Çardaklı köyünde bulunan mermer ocağının içerisinde meydana geldi. Mehmet Tarhan (10) ve Mustafa Üçdağ (12) isimli çocuklar, yağmur suları ve mermer ocağındaki kazıyla oluşan gölette serinmemek istediler.

SERİNLEMEK İÇİN SUYA GİRDİ

Mermer ocağının içerisinde bulunan gölete giren çocuklar, birden bataklığa saplandılar. Çocukların sudan çıkamadığını gören vatandaşlar, olay yerine akın etti. Gösterilen cabalar yetersiz kalırken, iki çocuğun cansız bedeni kısa süre sonra su yüzeyinde çıktı.

CANSIZ EDENLER ÇIKARILDI

Yaşanan korkunç olayın bildirilmesi üzerine bölgeye giden AFAD ve sağlık ekipleri çocukların cansız bedenini, Mermer Ocağındaki göletten çıkarıldı. Mehmet Tarhan ve Mustafa Üçdağ isimli çocukların cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.

AİLELER BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Olayı haber alan Tarhan ve Üçdağ ailesinin fertleri, ağıtlar yakarken, tepki gözteridler. Çevrede hiç bir güvenliğin olmamasına tepke gösteren aile yakınları, Mermer Ocağının işletmecisini sorumlu tuttular. Cenazeler akşam saatlerinde yapılan otopsilerinin ardından, Çardaklı köyüne götürülerek, gözyaşları içerisinde burada toprağa verildi.

BATMAN VALİLİĞİNDEN UYARI

Öte yandan, geçmiş yıllarda yaşanan boğulma olaylarının tekrarlanmaması için vatandaşların sulama kanallarına girmemeleri yönünde uyarı yapıldı. Açıklamada şöyle denildi "Hava sıcaklığının da artmasıyla söz konusu sulama kanallarına, Batman baraj gölüne, göletlere ve Batman Çayı'na serinlemek amacıyla vatandaşların girdiği ayrıca evsel atıkların atıldığı, servis yollarında aşırı hız yapıldığı ve bu nedenle de sık sık üzücü kazaların meydana geldiği tespit edilmektedir. Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliği açısından Sulama kanallarına, Dicle Nehrine, Batman Çayı'na, Batman baraj gölüne ve göletlerde suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu, sulama kanallarına evsel atıkların atılmaması ve servis yollarında aşırı hız yapılmaması konusunda vatandaşlarımızın duyarlı davranması ve uyarıları dikkate almaları gerekmektedir"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi