Korona virüs önlemleri

Bağlar İlçe Belediyesi, yeni tip korona virüs tedbirleri kapsamında personelini pandemi, korona virüs ve hijyen konularında bilinçlendirdi. Vatandaşlara hizmet veren belediyeye ait kampüs ve binalar dezenfekte edilirken, yaşlı, hasta, hamile ve engelli personel 12 gün idari izinli sayıldı.

Haberler 17.03.2020 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünya genelinde etkili olan ve Türkiyede de görülmeye balanan yeni tip korona virüs salgnna kar Balar Belediyesi 7 maddelik önlem paketini hayata geçirdi. Belediyenin Salk leri Müdürlüünde görev yapan doktor ve i güvenlii uzmanlar, belediyenin deiik birimlerinde görev yapan personele pandemi, korona virüs ve hijyen konularnda eitim vermeye balad. Uzmanlar, salgna kar neler yaplmas gerektii konularnda bilgiler verdi.

SPORTF, KÜLTÜREL VE SANATSAL ETKNLKLER PTAL

Yeni tip korona virüs riskine kar 14 kural adyla bastrlan kitapçklar, belediyeye ait kampüs ve binalarda aslrken, bu kitapçklarn vatandalara da datlaca kaydedildi. Belediyenin sportif, kültürel ve sanatsal tüm etkinlikleri durdurularak tesisler geçici süreliine kullanma kapatld. Kadn ve çocuk oyun merkezlerinde verilen mesleki ve temel eitimler ertelenirken, üniversite adaylarna ücretsiz TYT-AYT kursunun verildii eitim merkezi de bir süreliine kapatld. Eitim faaliyetleri ve dersler Milli Eitim Bakanlnn karar dorultusunda ertelendi.

BNALAR DEZENFEKTE EDLD, MAZERET OLAN PERSONELE ZN VERLD

Vatandalara hizmet veren belediyeye ait kampüs ve binalar dezenfekte edildi. Bakan Hüseyin Beyolunun talimat ile alnan kararlar dorultusunda görevlendirilen özel ekip, halkn dorudan temas kurduu ve hizmet ald binalar titiz bir ekilde dezenfekte etti. Önemli bir gelime de belediyede görev yapan personeller konusunda yaand. Virüsün bulama riskinin yüksek olduu 60 yan üzerindeki çalanlarn yan sra hamile, engelli ve kronik hastal olan personellere 12 günlük idari izin verildi.

DEVLETMZN ALDII TEDBRLERE KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEZ

Alnan tedbirleri açklayan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, insan saln her eyden daha önemli gördüklerini söyledi. Bakan Beyolu, Vatandalarmz virüsten korkmamal ve günlük yaantlarna devam etmeli ancak hastalk riskine kar da uyank ve tedbirli olmal. Ülkemiz inallah bu günleri de atlatacaktr. Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan komutasndaki devletimiz bu konuda bilinçlidir, tehlikeyi erken fark ederek bu konuda dünyada örnek olmutur. Bizler de tüm kurum ve kurulular olarak bu sürece katkda bulunacaz. Bunu milli bir seferberlik görevi olarak telaki ediyoruz. Öncelikle bizim bu noktada milletimize örnek olmamz gerekiyor. Bu nedenle halka açk olan belediyemize ait kampüs ve binalarda tedbirleri sklatrdk. Aziz milletimizden bu konuda duyarl olmalarn rica ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git