Koronavirüs salgınında bir belirti daha ortaya çıktı

Dünyayı etksi altına alan koronavirüs salgınına yenir bir belirti daha eklendi. Kritik açıklama İngiltere'den geldi.

Haberler 03.04.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ENT UK Bakan Prof. Nirmal Kumar tarafndan yaynlanan basn açklamasnda Güney Kore, çin ve talyadan salanan bilgilerle koku duyusunun ve buna bal tat alma duyusunun kaybolmasnn, koronavirüs belirtileri arasnda yer aldn açklad. Raporda Almanyadaki virüs vakalarnn 3 ikisinin, koku duyu kayb yaad vurguland. Geni çapl koronavirüs testlerinin yapld Güney Korede, virüs hastalarnn yüzde 30u koku duyularn geçici olarak kaybettikleri belirtildi.

KOKU KAYBI OLAN KLER TEST EDLMYOR

Açklamada ayrca baz koronavirüs tayan kiilerin skça rastlanan dier belirtileri göstermeden koku kaybna urad vurguland. Bahsi geçen bu kiilerin, dier bilinen belirtileri göstermedii için virüsün hzla yaylmasna sebep olduu öngörülüyor çünkü bilinen belirtilere sahip olmayan kiiler doal olarak test edilmiyor. Açklamada baka fiziki bir sebep olmadan koku kaybna urayan kiilere, önlem olarak kendilerini 7 günlük karantina altna almalar tavsiye ediliyor.

KOKU VE TAT ALMA DUYUSU KAYBEDLYOR

ABDde bulunan Harvard Tp Fakültesi aratrmaclar cumartesi günü yaynladklar raporda, koronavirüsün direkt veya dolayl olarak koku duyusunun kaybolmasna yol açtn belirttiler. Aratrmaclar, koku duyu kaybnn nedenini ortaya çkarmann, koronavirüs testi yaplacak kiileri belirlemede çok önemli rol oynan vurgulad. NBA oyuncusu Rudy Gobert daha önce yapt açklamada, koronavirüsün kendisinde koku ve tat kaybna yol açtn belirtti.

Ana Sayfaya Git