Korucu Timine Yıldırım Düştü

SİİRT'in Pervari ilçesine bağlı Dağdöşü köyü kırsalında yol kontrolu sağlayan bir tim güvenlik korucusunun bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. 1 korucunun şehit olduğu olayda 1 korucu da yaralanırken, 5 korucu ise tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirildi.

Haberler 12.04.2018 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay önceki gün saat 19.50 sralarnda meydana geldi. Siirt, Eruh ilçesi Dadöü köyü krsalnda devam eden operasyon kapsamnda yol emniyetini salayan güvenlik korucularnn bulunduu bölgeye yldrm dütü. Bölgede bulunan güvenlik korucularndan 1i ar 2si yaraland. hbar üzerine bölgeye sevk edilen salk ekipleri ilk müdahalenin ardndan korucular ambulanslarla Eruh Devlet Hastanesine götürdü. Durumu iyi olan 5 korucu tedbir amaçl kontrolden geçirilirken yaral korucu ise tedavi altna alnd. Durumu ar güvenlik korucusu Mehmet Sevgin ise sevk edildii Siirt Devlet Hastanesinde doktorlarn müdahalelerine ramen kurtarlamayarak ehit oldu. Yaral korucunun ise durumunun iyi olduu örenildi.

EHT çN CENAZE TÖREN

Eruh lçe Jandarma Karakol Komutanlnda düzenlenen törende ehidin Türk bayrana sarl naa katafalka konuldu. lçe Müftüsü Haki Özgülün kldrd namazn ardndan Sevginin cenazesi Dadöü köyü mezarlnda topraa verildi.

Törende ehidin babas Abdullah Sevgin ve ei Zeynep Sevgini askerler teselli etmeye çalt.

Törene, ehidin ailesi ve yaknlarnn yan sra Vali Ali Fuat Atik, Eruh Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murtaza Dayanç, Siirt Tugay Komutan Yardmcs Albay Ouzhan Pehlivan, Siirt Jandarma Komutan Yardmcs Albay Kemal Benek, Anadolu Köy Korucular ve ehit Aileleri Konfederasyonu Bakan Ziya Sözen, güvenlik korucular ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git