Korucu Timine Yıldırım Düştü

SİİRT'in Pervari ilçesine bağlı Dağdöşü köyü kırsalında yol kontrolu sağlayan bir tim güvenlik korucusunun bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. 1 korucunun şehit olduğu olayda 1 korucu da yaralanırken, 5 korucu ise tedbir amaçlı sağlık kontrolünden geçirildi.

Korucu Timine Yıldırım Düştü

Olay önceki gün saat 19.50 sıralarında meydana geldi. Siirt, Eruh ilçesi Dağdöşü köyü kırsalında devam eden operasyon kapsamında yol emniyetini sağlayan güvenlik korucularının bulunduğu bölgeye yıldırım düştü. Bölgede bulunan güvenlik korucularından 1'i ağır 2'si yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından korucuları ambulanslarla Eruh Devlet Hastanesi'ne götürdü. Durumu iyi olan 5 korucu tedbir amaçlı kontrolden geçirilirken yaralı korucu ise tedavi altına alındı. Durumu ağır güvenlik korucusu Mehmet Sevgin ise sevk edildiği Siirt Devlet Hastanesi'nde doktorların müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı korucunun ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

ŞEHİT İÇİN CENAZE TÖRENİ

Eruh İlçe Jandarma Karakol Komutanlığında düzenlenen törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu. İlçe Müftüsü Haki Özgül'ün kıldırdığı namazın ardından Sevgin'in cenazesi Dağdöşü köyü mezarlığında toprağa verildi.

Törende şehidin babası Abdullah Sevgin ve eşi Zeynep Sevgin'i askerler teselli etmeye çalıştı.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Ali Fuat Atik, Eruh Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murtaza Dayanç, Siirt Tugay Komutan Yardımcısı Albay Oğuzhan Pehlivan, Siirt Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Kemal Benek, Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, güvenlik korucuları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz