Kovid-19 Avrupa'da yayılıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Avrupa'da yayılmaya devam ederken, İspanya ve İtalya'da turizmin olumsuz etkilenmeye başladığı belirtildi.

Haberler 28.02.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiltere Salk Bakanl, talya ve spanyadan dönen 2 kiide koronavirüs görüldüünü bildirdi. Böylece vaka says 15e çkarken, bu kiilerden 8inin daha önce taburcu edildii belirtildi.

spanyada isetoplam 12 vaka tespit edilirken, hastalar arasnda durumu ar olann bulunmad duyuruldu.

Salk yetkililerinin açklamasna göre, yeni vakalar arasnda ilk kez, yurt dna gitmedii halde virüsü kapan bir kii de bulunuyor.

ampiyonlar Liginde geçen hafta oynanan Atalanta-Valencia maç için talyann Milan kentine giden spanyol bir gazetecinin testleri de pozitif çkt. Buna ilaveten 3-4 taraftarn da koronavirüs üphesiyle gözetim altnda tutulduu belirtildi.

Futbol sahalarn da etkileyen salgndan dolay UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda bu akam oynanacak nter-Ludogorets maçnda talyann Milano kentindeki San Siro Stadna taraftar alnmayacak.

spanyol basn koronavirüsün spanya ve talyada turizmi olumsuz etkilemeye baladn yazd. talyada turizmde iptallerin yüzde 40a ulat belirtildi.

Ayrca bata tekstil sektörü olmak üzere çinden mal alan Avrupal birçok firmann Türkiyeye yönelmeye balad ifade edildi.

- Almanyada bir kiinin durumu ar

Alman basnnda yer alan bilgilere göre, ülkede sal gününden beri 10 kiide Kovid-19 virüsü tespit edildi. Bu vakalarn 5i Kuzey-Ren Vestfalyada, 4ü Baden-Württemberg ve biri de Rheinland-Pfalz eyaletinde görüldü.

Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bir kiinin durumunun kritik olduu aktarld.

- sviçrede vaka says 4 oldu

sviçrede ülkenin talya snrnda yer alan Ticino kantonundaki 70 yalarndaki bir erkein ardndan Cenevrede yaayan bir kiide daha virüsüne rastland belirtildi. Haberde, 28 yandaki erkek hastann bi kaç gün önce talyann Milano kentine seyahat ettii aktarld.

Ayrca Graubünden kantonunda da 2 kiide daha koronavirüs tespit edildii, böylece ülkede teyitli toplam vakann 4e çkt açkland.

- Danimarka ve Norveçte ilk vakalar görüldü

Danimarka Salk Bakanlnn açklamasna göre, ülkede ilk koronavirüs vakasna rastland.

Virüsün Kuzey talyada kayak tatiline giden ve geçen pazartesi günü ülkeye dönen devlet televizyonu TV2 çalan Jacob Tage Ramlyngde görüldüü ifade edildi.

Ramlyngün ailesiyle birlikte talyann kuzeyinde yer alan ve birçok koronavirüs vakasna rastlanan Lombaridyo bölgesinde tatil yapt, 2 çocuu ve eine ise virüsün bulamad belirtildi.

Ailenin evlerinde iki hafta boyunca karantinada tutulaca kaydedildi.

Norveçte de ilk kez yeni tip koronavirüs vakas görüldü. Norveç Halk Sal Enstitüsünden yaplan yazl açklamada, Tromsö kentinde Norveç vatanda bir kadnda Kovid-19 vakasna rastland belirtildi.

- Hrvatistanda 131 kii gözlem altnda

Balkanlarda koronavirüsün ilk dura olan Hrvatistanda tespit edilen vaka says 3e ulat.

131 kiinin gözetim altnda bulunduu ülkede, virüsün yaylmasna kar önlemlerin alnmaya devam edildii açkland.

Ana Sayfaya Git