Köylüler mağdur

Ulaşım sıkıntısı çeken köylüler, yetkililerden köprü yapılmasını talep etti.

Haberler 14.03.2020 - 11:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ilsu Barajnn su tutmaya balamasyla birlikte Siirt merkez ile köylerle balanty salayan eski köprü ve yollar sular altnda kalmasndan dolay köylüler, ulamda büyük sknt yayor.

htiyaçlarn gidermek ve hastalarn Siirte getirmek isteyen köylüler, yaklak 2,5 saat feribotu bekliyor.

Feribota ulaamayan baz köyler ise köyden Eruha oradan da Siirte gelebilmek için 4 saat süren kara yolu ile mesafeyi kat etmek zorunda kalyor.

in bir de maddi boyutu olduunu dile getiren köylüler, her ehre indiklerinde 60 TL yol ücreti feribota ödediklerini ifade etti.

Ilsu Barajnn yaplmasyla yllardr ekip biçtikleri tarlalarn kaybettiklerini ve bu nedenle ehir merkezine daha da baml hale geldiklerini söyledi.

Yaadklar maduriyeti anlatan köylüler, yetkililere çarda bulunarak yaanan bu maduriyetin bir an önce giderilmesini istedi.

Hiç kimse sesini çkarmyor çünkü korkuyorlar

10 dakikalk yol için 2,5 saattir feribotu beklediini dile getiren Muhammed Arslan, Buraya bir köprü yaplsa çok iyi olur ama yaplacan zannetmiyorum. Hiç kimse sesini çkarmyor çünkü korkuyorlar. Burada birlik beraberlik olsayd, bu sknt yaanmazd. Baraj yaplmadan ve ulam salayan köprümüz kapanmadan önce bütün millet ayaa kalsayd, muhtarlar ayaa kalksayd, bu rezillii çekmezdik ama hepimiz bu rezillie müstahakz. Sabah Eruhtan 2,5 saatte geldim ve u anda da 2,5 saattir feribotu bekliyorum. diye konutu.

Durumu acil olan hastalarmz kaybetme riskimiz var

Hasta düen olunu Siirt Devlet Hastanesine götürdüünü ve yaklak 3 saattir beklediini, peki acil durumlarda doum sancs çeken bir hamile kadn veya apandisiti patlayan bir hastann nasl hastaneye yetitirileceini sorgulayan Yldz, Köprümüz yoktur, 2 saattir burada feribotu gelmesini bekliyoruz. Olum hasta ama hastaneye götürmekte zorluk çekiyoruz. Ambulansta gelip hastamz alamyor, çok skntdayz. Eruh üzerinden Siirte gelmeye çalsak 2,5 saatte gelemeyiz ama burada da 2 saat feribotun gelmesini bekliyoruz. Her sefer gidi geli toplamda 60 TL ücret ödemek zorunda kalyoruz. Baraj yaplmadan önce en fazla 10 dakikada karya geçiyorduk. Köprüsüz bu i olmaz. Benim olum hasta ve biz, 3 saat bekledik ama bir hamile kadn 3 saat bekleyebilir mi? Bekleyemez, tabi ki ölür. eklinde konutu.

150 köy ulam nedeniyle madur, sadece bir köprü istiyoruz

Baraj yaplmadan önce Siirt merkeze 45 dakikada gidebildiklerini eski köprüyü ise iki dakikada geçtiklerini ifade eden Bozku köyünden smail Bilen, en yakn zamanda bir köprü yaplmasn talep etti.

Köylere ne ambulans ne de baka bir aracn gelebildiine vurgu yapan Bilen, Bir hastamz olduu zaman hastaneye yetiemediimizden bazen hastalarmz kaybetme riski ile kar karya kalyoruz. Bundan dolay bizler çok maduruz. Eruh yolunu derseniz zaten yol diye bir ey yok. Eruh yolundan 3 saatte gelemiyoruz. çok zor durumdayz. Yetkililere sesleniyorum! En yakn zamanda buraya bir köprü yapsnlar. 150 köyden fazla bu ekilde madur olmu, bütün samimiyetimle söylüyorum, imdi bir kiinin apandisiti patlasa bu yolda ölecek veya doum sancs çeken bir kadn feribotu bekleyecek olsa hem kendi hem de çocuu ölecek, ne diyebiliriz ki? ifadelerini kulland.

Karadenizi görme frsatnn olduunu ve sadece bir köyün ulam için 4 tane tünel yapldn belirten Mehmet Dündar, Bizim ne günahmz var? Siirt seçimlerinde Recep Tayyip Erdoann kazanmas için dua ediyorduk ve kazand ama imdi ise kimse yüzümüze bakmyor. dedi.

Eer bizi insan yerine koymu olsayd u an bu halde olmazdk

Dündar, sözlerine u ekilde devam etti:

u an halimize tank oldunuz, ne halde ve nasl maduriyetler yaadmz görüyorsunuz. Köprüyü geçtim, yeni yaplan köy yolu, 500 trilyona yakn bir paraya ve ihaleye verilmesine ramen 20 kilometre boyunca heyelan riski bulunmaktadr. u anda Demirkaya köyünü geçerken 10 kilometre yol heyelan nedeni ile araçlar o yoldan gidemiyor. Kalender köyünde bize, yol yaplacakt ama onu da yarda braktlar. Tünel yaplacakt yalan çkt, köprü yaplacakt oda yalan çkt.

Ana Sayfaya Git