KPSS savcısı, eski savcıyı HSYK'ya şikayet etti

KPSS soruşturmasını yürüten savcı Erkman’ın, eski Ankara Başsavcı Vekili Sakınan hakkında HSYK'ya suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Haberler 16.04.2015 - 10:56 Son Güncelleme : 16.04.2015 - 10:56

KPSSde usulsüzlük iddialarını soruşturan Cumhuriyet Savcısı Savcı Yücel Erkman, daha önce soruşturmayı yürüten eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Ajansının haberine göre Erkman, şikayet dilekçesinde, 2010 KPSSye ilişkin delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha edildiğini, Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğindeki aramaya katılan şüpheli polis memuru Ömer Gnin, aramadan bir gün önce dernek kurucularından Mehmet Hanefi Syi aradığını ve aynı gün dernekteki bilgisayarlara format atıldığını belirtti ve Sakınanı bunlarla bağlantılı suçladı.

Şüpheli Öner Gnin ifadesi ve bilgisayarlara format atıldığını gösteren TÜBİTAK raporunu da ekleyen Erkman, suç duyurusunda, Sakınana örgüt üyeliği veya örgüte bilerek isteyerek yardım etme suçlamalarından hangisinin yöneltileceğinin HSYKnın takdirine bırakıldığı belirtildi.

KPSSde usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma, Sakınan tarafından başlatılmış ve dosya yaklaşık 4 yıl kendisinde kalmıştı.

Ana Sayfaya Git