Krizi Ysk Çözecek!

AK Parti'nin 1 Kasım genel seçimleri için Diyarbakır'da 3'üncü sırada milletvekili adayı gösterdiği Yunus Memiş ismi, aynı isimde başvuran iki kişi olması ve ikisinin de "Aday benim" demesi krize neden olurken, krizin YSK tarafından çözüleceği belirtildi.

Haberler 21.09.2015 - 09:12 Son Güncelleme : 21.09.2015 - 09:12

Ak Parti 1 Kasımda yapılacak genel seçimler için Milletvekili listesini cuma günü YSKya sunup liste kamuoyuna açıklanınca Diyarbakırda 3üncü sırada adı açıklanan ve ortaya çıkan Yunus Memiş krizini YSK çözecek. Diyarbakırda Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş hem de akrabası olan ve engelli kontenjanından başvuru yapan Yunus Memişin olması adayın hangisi olduğu tartışması, Parti Genel Merkezinin, zafiyetiyle oluştu.

SORUNU YSK çÖZECEKTİR

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır şube Başkanı Yunus Memiş, kendisinin öğretmenlikten 31 Ağustos tarihi itibariyle stifa ettiğine dair dilekçesini Milli Eğitim Müdürlüğüne verdiğini belirterek, şöyle dedi: Ak Parti beni 3üncü sırada milletvekili adayı gösterdi. Listelerin açıklanmasından sonra partimizin Genel Başkan yardımcıları beni arayarak aday olduğumu ve beni tebrik ettiler. Ancak, Diyarbakır için başvuran ve yakınım olan Yunus Memiş de adayın kendisi olduğunu söylüyor. Partimizin YSKya kimin bilgilerini verdiğini tam olarak bilmiyorum. Sorunu YSK çözecektir.

ONUN İçİNDE çALIŞIRIZ

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Memiş, kendisini Diyarbakırda aralarında Peygamber Sevdalıları Platformunun da bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşunun desteklediğini ifade ederek, YSKya sunulan listede akrabam olan diğer Yunus Memiş aday gösterilmiş ise onu da destekleriz. Onun içinde çalışırız diye konuştu.

Aday benim diyen ve engelli kontenjanından başvuru yapan Yunus Memiş ise, Ankarada bulunduğunu listenin birinci sırasında yer alan Galip Ensarioğlunun daveti üzerine görüşmeye geldiğini belirterek, şöyle dedi: Ak Partinin YSKya sunduğu listedeki bilgiler bana ait ve açıklanan Milletvekili adayı benim. Diğer Yunus Memiş araya girmeye çalışıyor. Geri çekilmem söz konusu değildir. Diğer Yunus Memişin istifa etmediğini biliyorum. Ama benim adaylığımı çekmem söz konusu değildir.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır