Küçük yusuf dağ-taş aranıyor

Çocuk kayıpları ve tecavüz, taciz olaylarında travmatik bir artış yaşanırken, Silvan'da hayvanlarını otlatırken, kayıplara karışan Küçük Yusuf Yılmaz, dağ-taş aranıyor. Dronelerin destek verdiği arama için özel ekip oluşturuldu.

Haberler 03.07.2018 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Son dönemlerde ülke sathnda artan çocuk kayplar, vahice ilenen cinayet ve tecavüz ile taciz olaylar, toplumda travma yaratrken, Diyarbakrn Silvan ilçesinde önceki gün hayvan otlatrken, kayplara karan 14 yandaku Yusuf Ylmazdan haber alnamyor. Ylmazdan haber alamayan yaknlar, durumu jandarmaya bildirdi.

UMKE ekipleri drone ile AFAD ekipleri ise engebeli arazilerde kullanlan 8x8 ambifik araçlarla, bölge dik dik aryor. Bölgede bulanan Malabadi çayndaki aramalar ise su alt dalgçlar tarafndan yürütülüyor. 81 personelle arama çalmas aralksz devam ederken, DSnin sulama kanallarnda çalma yaplmas için, Batman Barajndan kanallara braklan suyu geçici olarak durdurdu.

Husumetli olduumuz kimse yok

Uzun süre ailesiyle stanbulda yaad ve 5 ay önce çobanlk yapmak için ilçeye geldikleri örenilirken, aabeyi Bünyamin Ylmaz, husumetli olduklar kimse olmadn belirterek, Kendi halinde yaayan insanlarz. stanbuldan geldik buraya. Durumumuz çok iyi olmad için çobanlk yapmaya geldik. Bamzdan olaylar eksik olmad. 15 gün önce de bayram günü dier kardeim kanala girdi. Boulma tehlikesi atlatt. 15 gün sonra da bu kardeim kayboldu dedi.

Silvan ilçesinde önceki gün hayvanlar otlatmaya götüren ve bir daha kendisinden haber alnamayan Yusuf Ylmazn (14) bulunmas için balatlan arama kurtarma çalmalar drone ve 8x8 ambifik araçlarla sürdürülüyor.

HAYVAN OTLATIRKEN

Silvan ilçesine 18 kilometre uzaklkta bulunan Malabadi Mahallesinde oturan Mehmet ah Ylmaz (45), önceki gün hayvanlar otlatmas için olu Yusuf Ylmaz meralk alana gönderdi. Akam saatlerinde olunun eve gelmemesi üzerine Mehmet ah Ylmaz, hayvanlarn otlatld bölge gitti. Burada olu Yusufu bulamayan baba, olay güvenlik güçlerine bildirdi.

HBAR ÜZERNE ARAMA

hbar alan güvenlik güçleri, Yusuf Ylmazn kaybolduu bölgede arama çalmalar balatt. Önceki akam saatlerinde arama çalmalar sonuç vermeyince bu sabah saatlerinde, aralarnda AFAD, UMKE, Jandarma, güvenlik korucular, Diyarbakr Büyükehir Belediyesine ait su alt dalgç ekipleri ve köylülülerin katlmya arama çalmalar yeniden balatld.

BÖLGE DDK DEDK

Arama çalmalar kapsamnda, UMKE ekipleri drone ile AFAD ekipleri ise engebeli arazilerde kullanlan 8x8 ambifik araçlarla, bölge dik dik aryor. Bölgede bulanan Malabadi çayndaki aramalar ise su alt dalgçlar tarafndan yürütülüyor.

BARAJ KAPAKLARI

Ylmaz için AFAD l Müdürlüünden yazl açklama yapld. Silvan lçesi çatakköprü Karakolu tarafndan 1 Temmuz günü saat 17.05te AFADn 122 hattna yaplan ihbar üzerine, bir erkek çocuktan, hayvanlar otlatmaya götürdükten sonra haber alnamad belirtililen açklamada devam ile öyle denildi:

81 KLK EKP

Olay yerine ivedi olarak 2 arama kurtarma arac ile 10 kiilik arama kurtarma personeli yönlendirildi. Arama kurtarma faaliyetine geç saatlere kadar devam edilmi ancak, bir netice alnamamas nedeniyle çalmalara ara verilmitir. Ertesi gün 2 arama kurtarma arac, 1 adet insansz hava arac, 1 adet 8x 8 anfibik araç, 18 kiilik AFAD arama kurtarma timi, 4 kiilik UMKE personeli, 3 kiilik 112 personeli, 50 güvenlik korucusu ve 6 kiilik Büyükehir Belediyesi tfaiye Daire Bakanl Su Alt Arama Kurtarma personeli olmak üzere toplam 81 personelle balanan arama kurtarma çalmalarna devam edilmektedir. Silvan çatakköprüde bulunan sulama kanallarnda çalmalarn daha salkl olarak yürütülebilmesi amacyla DS tarafndan baraj kapaklar kapatlarak suyun ak geçici olarak durdurulmutur.

5 AY ÖNCE GELMLER

Ylmaz ve ailesinin uzun süre ailesiyle stanbulda yaad ve 5 ay önce çobanlk yapmak için ilçeye geldikleri örenildi. Aabeyi Bünyamin Ylmaz, husumetli olduklar kimse olmadn belirterek, Evden 05.30 sralarnda çkt. çobanlk yapyoruz. Daa hayvanlar toplamaya gidiyoruz. Ben de 07.00 aramaya çktm, bulamadm. Karakola falan haber verdim, köylülere haber verdim. çktk tekrar aradk. Bir ey bulamadk. Dünden beri perian haldeyiz aryoruz. Gecemiz gündüzümüze kart. Elimizden bir ey gelmiyor. Ne bir iz var ne ses. üphelendiimiz bir kimse de yok. Görenlerin duyanlarn bizi aramasn haber vermesini istiyoruz. Biri alp götürdüyse onlarn da aileleri çocuklar var. Dilerim Allahtan geri getirmelerini istiyoruz. Rabbim yüreklerine merhamet versin. uan dua ediyoruz. Sabah uyku sersemi ya kanala dümütür ya da dada bana bir ey gelmitir. Salkl olduunu bilsek bize yeter. Hiç kimse ile bir husumetimiz de yoktu. Kendi halinde yaayan insanlarz. stanbuldan geldik buraya. Durumumuz çok iyi olmad için çobanlk yapmaya geldik. Bamzdan olaylar eksik olmad. 15 gün önce de bayram günü dier kardeim kanala girdi. Boulma tehlikesi atlatt. 15 gün sonra da bu kardeim kayboldu dedi.

SRTTEK KAYIP çOCUK

Siirtin Pervari ilçesinde kaybolduu belirtilen 15 yandaki Salih Oral için arama çalmas balatld.

Güleçler köyünde oturan Oral, dün sabah babasna ait eekle köyün yaknndaki Botan deresine gitmek üzere evden çkt.

Akam saatlerinde eein yalnz eve dönmesi üzerine dere kenarna giden yaknlar Oraln izine rastlamaynca jandarmaya haber verdi.

hbar üzerine bölgeye jandarmann yan sra UMKE, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Oraln bulunmas için balatlan arama çalmas sürdürülüyor.

CAMLERDE ANONS YAPILIYOR

Öte yandan, benzer bir kayp vakas da Hatayde yaand. Hassa ilçesinde, önceki gün amcasyla kaynaktan içme suyu almaya gittii Amanos Dalar eteklerinde kaybolan, konuma engelli Ufuk Tatar (6) arama çalmalar aralksz olarak devam ediyor. Tüm ilçe merkezinde ve köylerdeki camiilerde Ufukun kaybolduu gün üzerinde bulunan kyafetler tarif edilerek anons edildi.

Ana Sayfaya Git