Küçük yusuf dağ-taş aranıyor

Çocuk kayıpları ve tecavüz, taciz olaylarında travmatik bir artış yaşanırken, Silvan'da hayvanlarını otlatırken, kayıplara karışan Küçük Yusuf Yılmaz, dağ-taş aranıyor. Dronelerin destek verdiği arama için özel ekip oluşturuldu.

Küçük yusuf dağ-taş aranıyor

Son dönemlerde ülke sathında artan çocuk kayıpları, vahşice işlenen cinayet ve tecavüz ile taciz olayları, toplumda travma yaratırken, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün hayvan otlatırken, kayıplara karışan 14 yaşındaku Yusuf Yılmaz'dan haber alınamıyor. Yılmaz'dan haber alamayan yakınları, durumu jandarmaya bildirdi.

UMKE ekipleri drone ile AFAD ekipleri ise engebeli arazilerde kullanılan 8x8 ambifik araçlarla, bölge dik dik arıyor. Bölgede bulanan Malabadi Çayı'ndaki aramalar ise su altı dalgıçları tarafından yürütülüyor. 81 personelle arama çalışması aralıksız devam ederken, DSİ'nin sulama kanallarında çalışma yapılması için, Batman Barajından kanallara bırakılan suyu geçici olarak durdurdu.

Husumetli olduğumuz kimse yok”

Uzun süre ailesiyle İstanbul’da yaşadığı ve 5 ay önce çobanlık yapmak için ilçeye geldikleri öğrenilirken, ağabeyi Bünyamin Yılmaz, husumetli oldukları kimse olmadığını belirterek, “ Kendi halinde yaşayan insanlarız. İstanbul’dan geldik buraya. Durumumuz çok iyi olmadığı için çobanlık yapmaya geldik. Başımızdan olaylar eksik olmadı. 15 gün önce de bayram günü diğer kardeşim kanala girdi. Boğulma tehlikesi atlattı. 15 gün sonra da bu kardeşim kayboldu” dedi.

Silvan ilçesinde önceki gün hayvanları otlatmaya götüren ve bir daha kendisinden haber alınamayan Yusuf Yılmaz'ın (14) bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları drone ve 8x8 ambifik araçlarla sürdürülüyor.

HAYVAN OTLATIRKEN

Silvan ilçesine 18 kilometre uzaklıkta bulunan Malabadi Mahallesinde oturan Mehmet Şah Yılmaz (45), önceki gün hayvanları otlatması için oğlu Yusuf Yılmaz'ı meralık alana gönderdi. Akşam saatlerinde oğlunun eve gelmemesi üzerine Mehmet Şah Yılmaz, hayvanların otlatıldığ bölge gitti. Burada oğlu Yusuf'u bulamayan baba, olayı güvenlik güçlerine bildirdi.

İHBAR ÜZERİNE ARAMA

İhbarı alan güvenlik güçleri, Yusuf Yılmaz'ın kaybolduğu bölgede arama çalışmaları başlattı. Önceki akşam saatlerinde arama çalışmaları sonuç vermeyince bu sabah saatlerinde, aralarında AFAD, UMKE, Jandarma, güvenlik korucuları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait su altı dalgıç ekipleri ve köylülülerin katılımıya arama çalışmaları yeniden başlatıldı.

BÖLGE DİDİK DEDİK

Arama çalışmaları kapsamında, UMKE ekipleri drone ile AFAD ekipleri ise engebeli arazilerde kullanılan 8x8 ambifik araçlarla, bölge dik dik arıyor. Bölgede bulanan Malabadi Çayı'ndaki aramalar ise su altı dalgıçları tarafından yürütülüyor.

BARAJ KAPAKLARI

Yılmaz için AFAD İl Müdürlüğünden yazılı açıklama yapıldı. Silvan İlçesi Çatakköprü Karakolu tarafından 1 Temmuz günü saat 17.05’te AFAD'ın 122 hattına yapılan ihbar üzerine, bir erkek çocuktan, hayvanları otlatmaya götürdükten sonra haber alınamadığı belirtililen açıklamada devam ile şöyle denildi:

81 KİŞİLİK EKİP

"Olay yerine ivedi olarak 2 arama kurtarma aracı ile 10 kişilik arama kurtarma personeli yönlendirildi. Arama kurtarma faaliyetine geç saatlere kadar devam edilmiş ancak, bir netice alınamaması nedeniyle çalışmalara ara verilmiştir. Ertesi gün 2 arama kurtarma aracı, 1 adet insansız hava aracı, 1 adet 8x 8 anfibik araç, 18 kişilik AFAD arama kurtarma timi, 4 kişilik UMKE personeli, 3 kişilik 112 personeli, 50 güvenlik korucusu ve 6 kişilik Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma personeli olmak üzere toplam 81 personelle başlanan arama kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir. Silvan Çatakköprüde bulunan sulama kanallarında çalışmaların daha sağlıklı olarak yürütülebilmesi amacıyla DSİ tarafından baraj kapakları kapatılarak suyun akışı geçici olarak durdurulmuştur."

5 AY ÖNCE GELMİŞLER

Yılmaz ve ailesinin uzun süre ailesiyle İstanbul’da yaşadığı ve 5 ay önce çobanlık yapmak için ilçeye geldikleri öğrenildi. Ağabeyi Bünyamin Yılmaz, husumetli oldukları kimse olmadığını belirterek, “Evden 05.30 sıralarında çıktı. Çobanlık yapıyoruz. Dağa hayvanları toplamaya gidiyoruz. Ben de 07.00 aramaya çıktım, bulamadım. Karakola falan haber verdim, köylülere haber verdim. Çıktık tekrar aradık. Bir şey bulamadık. Dünden beri perişan haldeyiz arıyoruz. Gecemiz gündüzümüze karıştı. Elimizden bir şey gelmiyor. Ne bir iz var ne ses. Şüphelendiğimiz bir kimse de yok. Görenlerin duyanların bizi aramasını haber vermesini istiyoruz. Biri alıp götürdüyse onların da aileleri çocukları var. Dilerim Allah’tan geri getirmelerini istiyoruz. Rabbim yüreklerine merhamet versin. Şuan dua ediyoruz. Sabah uyku sersemi ya kanala düşmüştür ya da dağda başına bir şey gelmiştir. Sağlıklı olduğunu bilsek bize yeter. Hiç kimse ile bir husumetimiz de yoktu. Kendi halinde yaşayan insanlarız. İstanbul’dan geldik buraya. Durumumuz çok iyi olmadığı için çobanlık yapmaya geldik. Başımızdan olaylar eksik olmadı. 15 gün önce de bayram günü diğer kardeşim kanala girdi. Boğulma tehlikesi atlattı. 15 gün sonra da bu kardeşim kayboldu” dedi.

SİİRT'TEKİ KAYIP ÇOCUK

 Siirt'in Pervari ilçesinde kaybolduğu belirtilen 15 yaşındaki Salih Oral için arama çalışması başlatıldı.

Güleçler köyünde oturan Oral, dün sabah babasına ait eşekle köyün yakınındaki Botan deresine gitmek üzere evden çıktı.

Akşam saatlerinde eşeğin yalnız eve dönmesi üzerine dere kenarına giden yakınları Oral'ın izine rastlamayınca jandarmaya haber verdi.

İhbar üzerine bölgeye jandarmanın yanı sıra UMKE, AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Oral'ın bulunması için başlatılan arama çalışması sürdürülüyor.

CAMİLERDE ANONS YAPILIYOR

Öte yandan, benzer bir kayıp vakası da Hatay'de yaşandı. Hassa ilçesinde, önceki gün amcasıyla kaynaktan içme suyu almaya gittiği Amanos Dağları eteklerinde kaybolan, konuşma engelli Ufuk Tatar'ı (6) arama çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Tüm ilçe merkezinde ve köylerdeki camiilerde Ufuk'un kaybolduğu gün üzerinde bulunan kıyafetler tarif edilerek anons edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz