“Kudüs, bir iman meselesedir”

Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu, Kudüs'a dair karar alan ABD’ye ve İsrail’e tepki gösterdi. Cuma Namazı sonrası yapılan açıklamada; "Kudüs bir iman meselesidir" denildi.

Haberler 16.12.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr ve çevresinde faaliyetlerde bulunan Güneydou Anadolu Ortak Akl Platformu, ABDnin Kudüs Karar ve srailin Filistinde yaptklar zulümlere tepki olarak Diyarbakrda Cuma namaz sonras basn açklamasnda bulundu.

Mescidi Aksann Hz. brahim, shak ve daha onlarca peygamberin tevhid mücadelesinin yükseldii yer olduuna dikkat çeken Medrese limleri Vakf (MEDAV) Bakan M. Tayyip Elçi, Mescid-i Aksann ayn zamanda Hz. Muhammed (as) ile beraber sra ve Miraç mucizelerin yaand yer olduunu söyledi.

Mescid-i Aksa, bir iman meselesedir

Mescid-i Aksann sadece Araplarn bir sorunu olmadn ifade eden MEDAV Bakan M. Tayyip Elçi, sadece Filistinlilerin bir sorunu olmadn da ekleyerek, Mescid-i Aksann ümmeti Muhammedin bir iman meselesi olduunu dile getirdi.

Aman ha!

MEDAV Bakan Elçi, Allah bizleri ikaz ederek kfirlerle dost olunmayacan söylüyor. Aman ha Yahudi ve Hristiyanlar dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlardrlar. Kim onlar dost edinirse o da onlardandr. Allah bu konuda bizleri tehdit ediyor. dedi.

Tefekkür etmeliyiz!

Elçi konumasnn devamnda, Biz ne kadar onlarla stratejik ortaklarmz var desek de, anlamalarmz var desek de neticede Allah bize öyle buyuruyor; Sen onlarn dinine uymadkça Yahudi ve Hristiyanlar senden honut olmazlar. Siz onlar sevseniz de onlar sizi sevmez. Ümmet olarak, ferd olarak, toplum olarak, devlet yöneticileri olarak bu ayeti kerimeleri önümüze koyup tefekkür etmeliyiz. eklinde konutu.

Zihinsel ve kültürel olarak igal altndayz

Elçi konumasnn devamnda, Bugün sadece Kudüs igal altnda deil, hakikatte bugün bölgemiz bugün Diyarbakr, bugün ümmetin her taraf igal altndadr. Zihinsel ve kültürel olarak igal altndadr. ABD ve srail önce zihnimizi ve kalbimizi igal etmitir. Bizim giyinimimiz, ahlakmz, sosyal yapmz, olaylara yaklammz slami ve Muhammedi deildir. Onlar önce bunlar igal etmilerdir. Biz ne zaman sosyal yapmz, aile yapmz, kendimizi özgürletirirsek ancak o zaman da Kudüsü özgürletireceiz. ifadelerini kulland.

Ümmetin kurtuluu Aksann kurtuluuna baldr

Güneydou Anadolu Ortak Akl Platformu koordinatörü Abdulvasi Yaz, Bizler birlemedikçe, ittifak olmadkça küfre kar dimdik olmadkça ne Beyt-ül mukaddes azat olur ne de slam ülkeleri hiç biri Amerikadan azat olur. Bizim kurtuluumuz Mescid-i Aksann kurtuluuna baldr. Ümmetin kurtuluu Aksann kurtuluuna baldr. dedi.

slam ülkeleri olarak amborgo koymalyz

Yaz, Bugün Amerikann bütün kirli faaliyetleri ortadadr. Bizler evimizde istirahat yaparak Mescid-i Aksay kurtaramayz. slam corafyalarndaki bütün liderler Amerikadan kurtulmaldr. Aksi takdirde kurtulu olamaz. Hep birlikte slam ülkeleri olarak amborgo koymalyz. Arap eyhleri srail ve Amerikaya petrol tad müddetçe Amerika kurtulmaz. slam corafyasnda alamayan ev brakmayan, kann akmad toprak brakmayan zalimler Ortadouyu terk etmedikçe özgürlük gelmez. eklinde konutu.

Kardelik birlii temsilcilii

Öte yandan, Türkiye Kardelik Birlii (TURKAB) Diyarbakr l Bakanlnca Kayapnar Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen, Kardelik Hukuku ve Kardelik Hududu Kudüs konulu konferans Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Refah Partis iRize Milletvekili evki Ylmaz, konferansta Kudüsün, Müslümanlar için önemini anlatt. Konferansa TURKAB Genel Bakan Sait Ali Arslan, rnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, AK Parti Diyarbakr Kadn Kollar Bakan Mukaddes Evsen, sivil toplum kurulularnn temsilcileri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git