Kudüs paneli!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, Kudüs'ün Selahaddin-i Eyyubî tarafından fethedilişinin yıldönümü dolayısıyla bugün "Kudüs ve Selahaddin" temasıyla panel düzenleyecek.

Haberler 02.10.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Osman Akta, Selahaddin-i Eyyubnin Kudüsü fethinin yldönümü münasebetiyle Kudüs ve Selahaddin temasyla bir panel düzenleyeceklerini açklad.

Akta, Kudüs fethinin 832. yldönümü münasebetiyle yarn Kudüs ve Selahaddin temasyla bir panel düzenleyeceiz. Yurt dndan gelecek panelistler Kudüsün tarihi, önemi ve günümüzdeki son durumuna dair sunum yapacaklar. HÜDA PAR olarak ilk defa düzenleyeceimiz bu panel ile Kudüsün bizler için vazgeçilmez olduunu vurgulayacaz. dedi.

BUGÜN PANEL DÜZENLENECEK

Kudüsün slam için öneminin anlatlacan söyleyen Akta, Müslümanlarn ilk kblesi olan Kudüsün slamdaki yeri, Hazreti Ömerden sonra kutsal beldeyi ikinci defa fetheden komutan Selahaddin-i Eyyubnin anl direniinin unutulmamas ve daima hatrlanmas adna bu paneli düzenleyeceiz. Kudüs, biz Müslümanlarn krmzçizgisidir. Kudüs; Mekke ve Medineden sonra 3. Harem-i eriftir. Kudüsün stratejik konumunu deitirip, Müslümanlar nezdindeki deerini düürmek için çabalayan emperyalist ve siyonist çetelere kar, nasl bir Selahaddin tavr taknmas gerektiini dile getireceiz. Kudüsün üzerindeki necis ellerin kirli planlarn bu panel sayesinde bir kez daha deifre edeceiz. Bunun yannda Kudüs mücadelesinin içerisinde bulunan bütün gruplarn bugüne kadar yapt intifadalar, Büyük Geri Dönü Yürüyüleri ve kyamlarn geldii noktay masaya yatracaz inallah. Allahn izni ile bundan sonra her yl 2 Ekimde Kudüsün Selahaddin Eyyubi tarafndan fethini kutlayacaz.Bu anlamda düzenleyeceimiz Kudüs ve Selahaddin temal panelin hayrlar getirmesini, Kudüsün özgürlüüne vesile olmasn Allahtan temenni ediyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git