Kur'an-ı Kerimi güzel okumak!

Şehit Halit Gülser Anadolu İmam Hatip Lisesinin organize ettiği; "Kur´an-ı Kerimi Güzel Okuma Ve Hafızlık" Yarışmasına katılan öğrenciler nefes kesti. Derece alan öğrenciler ödüllendirildi.

Haberler 15.03.2017 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ehit Halit Gülser Anadolu mam Hatip Lisesi tarafndan organize edilen Genç Nida Erkekler Kuran- Kerimi Güzel Okuma Ve Hafzlk Yarmas düzenlendi.

Kayapnar lçe Müftülüü Konferans salonunda yaplan etkinlie, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslann yan sra

l Milli Eitim Müdür Yardmclar Serkan Batur le Mehmet Bulut, Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari, Kayapnar lçe Müftüsü Mehmet Srr k, l Milli Eitim ube Müdürü Necdet Güler, Okul Müdürü Ömer Aykanat, ehit Halit Gülserin annesi Emi ve babas Ömer Gülser, öretmenler ve örenciler katld.

15 TEMMUZ EHD HALT GÜLSER

l Milli Eitim Müdürü Aslan, Öncellikle ismiyle okulumuzu ereflendiren 15 Temmuz hain darbe gecesi ehadet erbetini içen ve u anda cennetten bizleri seyreden Halit Gülserin ailesi aramzda olduu için ben onlara böyle bir evlat yetitirdiklerinden dolay yürekten teekkür ediyor ve ho geldiniz diyorum. dedi.

GENçLER, SZLER ASIMIN NESLLERSNZ

Deerli gençler sizler, Asmn nesillerisiniz. diyen Aslan, Diyarbakrda eitim gören 500 bine yakn örencimin hepsi birbirinden deerlidir. Ama mam Hatipli olmak daha da farkldr. Bugün ülkemizin diplomal insanlardan daha çok iyi yetimi, nitelikli, güzel insanlara ihtiyaç vardr. Hangi makam ve mevkide olursanz olun; yüreiniz insan sevgisiyle dolu, Allahtan korkan, ahirete inanan insanlar olun. Tüyü bitmemi yetimin hakkn koruyan, halka hizmet hakka hizmettir anlayyla yetien bir nesile ihtiyacmz var. diye konutu.

1IRKçILIK BR DEOLOJ DELDR

Aslan öyle dedi; çanakkale ruhunu kaybetmediimizi Kürtüyle, Türküyle, Lazyla ve çerkeziyle 15 Temmuz hain darbe gecesinde verdiimiz mücadeleyle bir kere daha bütün dünyaya göstermi olduk. Deerli evlatlarm unu sakn unutmayn ki; rkçlk bir ideoloji deildir. Irkçlk bir fikir de deildir. Sizler de bu hastalktan uzak iyi ve güzel insan olma gayesiyle bu memlekete hizmet edeceksiniz.

Kayapnar lçe Müftüsü Mehmet Srr k ise, Bizler elimizdeki deerlerin kymetini kaybettiimizde daha iyi anlyoruz. Suriyedeki savatan kaçp ülkemize snan mülteciler kendi aralarnda konutuklarnda; Bakn birimiz Kürt, birimiz Arap, birimiz Alevi diye kendi kendimizle savap memleketimizi bakalarna braktk. imdi de baka bir ülkenin çöplüünde birlik olmay örendik dediklerine ahit oluyoruz. Görülerimiz ne olursa olsun birlik olup memleketimizi canmz pahasna korumazsak biz de ayn duruma düebiliriz. Vatanmz ve bayramz sevelim ama kendimize sac milliyetçi demeyelim, Dinimizi en iyi ekliyle yaayalm ama kendimize eriatç demeyelim, Hz. Aliyi en güzel haliyle sevelim sahiplenelim ama kendimize Alevi demeyelim, bar, kardelii ve özgürlüü her ekliyle savunalm ama kendimize sosyalist veya komünist demeyelim. Kendimize bir isim takmadan bunlarn hepsini savunalm ve birlik olalm. Aksi takdirde ne gidecek bir memleketimiz ne de snacak bir kapmz olur dedi.

Kayapnar lçe Milli Eitim Müdürü Muhammed Ensari de mam Hatip örencisi olduunuz için kendinizi çok ansl hissetmelisiniz. Okulunuzun kymetini bilerek, deerlerinize sahip çkarak ülkemize faydal bireyler olmanz bizlerin en büyük gayesidir. Okulunuzu en iyi ekilde tamamlayarak ehit Halit Gülser aabeyinizin vatana hizmet bayran devralacaksnz. dedi.

Konumalarn ardndan l Milli Eitim Müdürümüz Aslan tarafndan ehit Halit Gülserin anne ve babasna günün ansna plaket takdim edildi. Daha sonra, Anadolu mam Hatip Lisesi ve çPL bünyesindeki mam Hatip Liselerinde örenim gören erkek örenciler arasnda Genç Nida Kuran- Kerimi Güzel Okuma ve Hafzlk Yarmas gerçekletirildi.

Ana Sayfaya Git