Kuran kursu faciasında müftüye ceza istemi

Kulp'ta 6 çocuğun yaşamını yitirdiği Kur'an kursu yangınında dönemin İlçe Müftüsü Selahattin Özçelik'e 15 yıla varan hapis istemiyle dava açıldı.

Haberler 29.06.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Kulpta Karaaaç Köyü Kuran Kursunda 1 Aralk 2015te çkan yangnda 6 çocuun yaamn yitirmesine ilikin dönemin lçe Müftüsü Selahattin Özçelik hakknda soruturma izni verilmemesi kararnn kaldrlmasndan sonra dava açld. Diyarbakr 6nc Ar Ceza Mahkemesinde açlan davada, Kuran kursu öreticisi Faruk Ika 9 yl 2 ay hapis cezas verilen karar durumasnda, mahkemenin suç duyurusunda bulunduu Özçelik hakknda, Kulp Cumhuriyet Savclnn soruturma izni talebinde bulunduu ve Kulp Kaymakamlnn soruturma izni vermemesi kararnn Gaziantep Bölge Adliyesi tarafndan kaldrlmasnn ardndan açlan soruturma tamamland.

MÜFTÜ KUSURLU

Kulp Cumhuriyet Basavclnn olayla ilgili hazrlad fezlekenin gönderilmesiyle Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn hazrlad iddianamede, olaya ilikin bilirkii raporunun ilkinde Müftü Özçelikin kusurlu bulunmad, ikinci bilirkii raporunda Kulp Müftülüünün binada i sal ve güvenliinin salanmasna yönelik gerekli önlemleri almad, binada risk deerlendirmesi yaptrmad kaydedildi.

PERSONEL ETLMED

sal ve güvenlii konularnda personeli eitmedii, gerekli denetim mekanizmasn oluturmad için olayda Kulp Müftülüünün sorumluluu ve kusurunun olduu vurguland iddianamede, olay günü görevde olan müftü Özçelikin yangnn meydana geldii binann sorumlusu olarak olayda asli kusurlu olduuna iaret edildi.

KURS YATILI DELD

Kursa, Diyanet leri Bakanl tarafndan faaliyet izni verildii ve söz konusu kursun yatl olmamasna ramen örencilerin yatlya brakldna dikkat çekilen iddianamede, kursun sorumlu hocas Faruk Ik olduu ve Kulp Müftülüünden fahri Kuran kursu eiticisi olan Abdullah Ta isimli personelin örencilere eitim verdii, örencilerin kald odann souk olmasndan dolay örenciler tarafndan UFO diye tabir edilen elektrikli stcyla snmaya çaltklar, bunun sonucunda gece yangn çkt ve 6 örencinin yaamn yitirdii hatrlatld.

KMSE KAYETç DEL

Olayda ölen çocuklarnn babalar ile yaralanan örencilerin kimseden ikayetçi olmad belirtilen iddianamede, hazrlanan ilk bilirkii raporunda müftülüün kusurlu bulunmadna vurgu yaplarak, soruturma safhasnda yaanan gelimeler ile madur, tank ve üphelilerin ifadelerine yer verildi.

15 YIL ARASI HAPS STEM

Müftü Özçelikin ifadesinde, Kusuru olmadn, üzerine atl hiçbir suçlamay kabul etmediini beyan ettii belirtilen iddianamede, müftü Özçelik hakknda Taksirle birden fazla kiinin ölümüne ve yaralanmasna neden olma suçundan 2 yldan 15 yla kadar hapis istemiyle cezalandrlmas talep edildi.

Ana Sayfaya Git