Kur’an kursu öğreticilerinden SİDER'e ziyaret

Geçici Kur’an kursu öğreticileri, Sur İşadamları ve Toptancılar Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz’ı ziyaret etti.

Haberler 03.08.2017 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziyarette konuan Kuran- Kerim öreticisi Berfin Baak, sosyal haklardan mahrum kaldklarn savunarak, öyle konutu:

Geçici Kuran kursu öreticileri olarak sosyal ve ekonomik artlarda ki durumumuzun iyiletirilmesini istiyoruz. Bu konuda hükümetimizin yardmc olmasn istiyoruz. Diyarbakrda Kuran kurslarna talep çok fazla. Sadece Kuran öretmiyoruz, çocuklarmza iyi bir eitim vermekteyiz. Terör olaylarnn yaand bu bölgede çocuklarn bu tür yollara girmemesi için de eitim veriyoruz.

Toplumsal anlamda çok önemli bir hizmeti yerine getiren Kuran kursu öreticilerinin skntlarnn giderilmesi gerektiini dile getiren Sur adamlar ve Toptanclar Dernei (SDER) Bakan Ylmaz, Kurandan, slamdan ve sünnetten uzaklaan çocuklarn terörün kucana itilip FETÖ gibi örgütlerin kucana düebileceini kaydetti.

Ylmaz, öyle devam etti:

SDER olarak sadece istihdama dayal bir dernek deil, ayn zamanda sosyal anlamda da her türlü çalmalar destekleyen bir derneiz. çocuklarmz, gençlerimiz, Kurandan ve sünnetten uzaklatkça maalesef PKK denen o illetin kucana düüyor. Bizler de elimizden geldikçe SDER olarak kardelerimizin yannda yer alacaz ve elimizin uzand yerlere devlet büyüklerimize bu skntlar her zaman ileteceiz.

Ana Sayfaya Git