Görüş Bildir

Kur’an kursu öğreticilerinden SİDER'e ziyaret

Geçici Kur’an kursu öğreticileri, Sur İşadamları ve Toptancılar Derneği (SİDER) Başkanı Şükran Yılmaz’ı ziyaret etti.

Kur’an kursu öğreticilerinden SİDER'e ziyaret

Ziyarette konuşan Kur’an-ı Kerim öğreticisi Berfin Başak, sosyal haklardan mahrum kaldıklarını savunarak, şöyle konuştu:

"Geçici Kur’an kursu öğreticileri olarak sosyal ve ekonomik şartlarda ki durumumuzun iyileştirilmesini istiyoruz. Bu konuda hükümetimizin yardımcı olmasını istiyoruz. Diyarbakır’da Kur’an kurslarına talep çok fazla. Sadece Kur’an öğretmiyoruz, çocuklarımıza iyi bir eğitim vermekteyiz. Terör olaylarının yaşandığı bu bölgede çocukların bu tür yollara girmemesi için de eğitim veriyoruz."

Toplumsal anlamda çok önemli bir hizmeti yerine getiren Kur’an kursu öğreticilerinin sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini dile getiren Sur İşadamları ve Toptancılar Derneği (SİDER) Başkanı Yılmaz, Kur’an’dan, İslam’dan ve sünnetten uzaklaşan çocukların terörün kucağına itilip FETÖ gibi örgütlerin kucağına düşebileceğini kaydetti.

Yılmaz, şöyle devam etti:

"SİDER olarak sadece istihdama dayalı bir dernek değil, aynı zamanda sosyal anlamda da her türlü çalışmaları destekleyen bir derneğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz, Kur’an’dan ve sünnetten uzaklaştıkça maalesef PKK denen o illetin kucağına düşüyor. Bizler de elimizden geldikçe SİDER olarak kardeşlerimizin yanında yer alacağız ve elimizin uzandığı yerlere devlet büyüklerimize bu sıkıntıları her zaman ileteceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi