Kürdistani ittifak kararı

Kürdistani İttifak Çalışması, çalışmaların tek bir çatı altında yürütülmesi için ortak komisyon kurulması kararı aldı. 21 Mart'tan sonra bir araya geleceğiz

Haberler 15.03.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Azad Partisi, Devrimci Demokratik Kürt Dernei (DDKD), nsan ve Özgürlük Partisi (PA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürdistan Demokratlar Platformu (PDK) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiyenin içinde yer ald Kürdistani ttifak çalmas, 12 Martta gerçekletirdikleri son toplantyla yeni bir karar ald. KKP Genel Bakan Sinan çiftyürek, Azadi Partisi Sözcüsü Ayettulah Aiti, PA Genel Bakan Mehmet Kamaç ve HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer, gerçekletirilen toplant ve alnan kararlara dair konutu.

KOMSYON KARARI

Toplantda Newroz program, anadil çalmas ve ulusal birlik gündemlerinin ele alndn belirten çiftyürek, yakn bir zamanda Kürdistani ttifak çalmas için bir komisyon oluturulaca bilgisini verdi. çiftyürek, toplantda ulusal birlie ilikin aldklar planlamay, Kürdistan ittifak üzerinde durduk bu toplantda ittifak üzerinde çalmalarmz sürecek, birlik konusunda yakn bir zaman içerisinde komisyon toplanacak. Hangi program üzerinde ittifak yürüyecek ve hangi prensip üzerinde yürüyecek noktasnda kararlar olacak. Sonra tüm parti bakanlar çarlacak. Yani yakn bir zaman içerisinde tekrar bir araya geleceiz. Bu sefer topu taca atmayacaz, somut bir ekilde kararlar alacaz. 21 Marttan sonra bir araya geleceiz eklinde anlatt.

LK SOMUT KARAR

Azadi Partisi Sözcüsü Ayettulah Aiti, yaklak 2 yldr süren çalmalar sonucunda ilk kez somut karar alndn söyledi. Oluturulacak komisyonun önemine deinen Aiti, birliin Kürtler açsndan yeni bir sürecin balangc olacana iaret etti.

TEK YOL BRLK

PA Genel Bakan Mehmet Kamaç, toplantnn esas ve yol noktasnda önemli olduunu vurgulayarak, Önümüzdeki süreçte ulusal birlik konusunda önemli admlar atlacak. ttifak sadece teorik ve masa banda yürümez, sokakta halkla pratik bir ekilde yükselir. Tüm partiler bu esaslar üzerinde. Gerçek ittifak pratikte yükselir, teoride çok büyük, özel konumalar olabilir ama bu ittifakn esas pratiktir. Birlikten baka hiçbir yolumuz yok. Dört parça Kürdistanda saldrlar var, bu saldrlarn olmasnda en büyük eksiklik birliin olmamasdr dedi.

SON AAMA

HDP Diyarbakr Milletvekili mam Taçer de Ulusal birlik salanmad takdirde özgürlükten söz edilmez diyerek, birliin önemine vurgu yapt. Ulusal birlik temelinde yaplan toplantlarn en önemlisini gerçekletirdiini ifade eden Taçer, Somut admlarn artk atlmas için ulusal birliin programnn yazlmas ve bir yol haritas hazrlanmas gerektiini konusunda fikir birlii saland. Newrozdan sonra kamuoyuna deklare edilecek. Bugünkü delegasyon da partilerin genel bakanlar da buradayd, birliin salanmas için çaba sarf edildi. Son aamaya gelindi diyebiliriz. çünkü dokuz siyasi partinin ortak düüncesi de ulusal birliin salanmasnn elzem olduu düüncesi ortaya çkt eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git