Kürt ittifakı imza altında

Yerel seçimlerde Kürt partileri ile HDP'nin oluşturduğu ittifakın resmi protokolü imza altına alındı.

Haberler 22.02.2019 - 12:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart 2019da gerçekletirilecek yerel seçimler kapsamnda Azad Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Dernei (DDKD), nsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Platforma Demokratn Kurd-Bakur (PDK-Bakur) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ile salad ittifakn resmi protokolünü imzalamak üzere topland.

KDP-Türkiyenin Diyarbakrn Balar ilçesinde bulunan merkez binasnda yaplan toplantya HDP E Genel bakanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli, DBP E Genel Bakan Mehmet Arslan, KDP-Türkiye Genel Bakan Mehmet Emin Karda, DDKD Genel Sekreteri Nesrin Askar, PDK-Bakur Genel Bakan Sertaç Bucak, Azad Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aiti, PSK Genel Bakan Sinan çiftyürek ve nsan ve Özgürlük Partisi Genel Bakan Mehmet Kamaç ile HDP milletvekilleri Nejdet pekyüz, Tayip Temel ve Nusrettin Maçin katld.

KARDA: SEçMLERDEN SONRA BR ARAYA GELECEZ

KDP-Türkiye Genel Bakan Mehmet Emin Karda, 31 Mart yerel seçimleri kapsamnda salanan ittifakn resmi protokolünü imzalamak üzere toplandklarn belirterek, Protokol içinde bir komisyon oluturulacak. Seçimlerden sonra da olas bir skntda komisyon çözüm üretecek. Umut ediyoruz ki; halkmz bize ses verecek, bu seçimleri baar ile geçireceiz. dedi.

BULDAN: PROTOKOL HALKIMIZIN GELECE

HDP E Genel Bakan Pervin Buldan, mzaladmz protokol ile birlikte 31 Mart seçimlerinde protokolün altna imza atan bütün partilere teekkür ediyorum. Bu cesareti gösteren partilerin, kendilerine dair menfaatlerinin olmadn ifade etmek istiyorum. Daha çok halkmzn gelecei ile ilgili, imzalanan protokol sonrasnda elde edeceimiz baarnn ondan sonraki sürece vesile olmasn temenni ediyoruz diye konutu.

FDANI çINARA DÖNÜTÜRMELYZ

PSK Genel Bakan Sinan çiftyürek ise yerel seçimlerle snrl ittifak salandn belirterek, Eer biz yerel seçim bittiinde bütün partiler olarak iyi bir snav verirsek, küçük fidan çnara dönütürebilirsek ulusal birlik temelinde kalc bir ittifaka dönütürebiliriz. Bu fidan kalc bir çnara dönütürmek için herkes elini tan altna koysun. 1 Nisan sabah hem Cumhur ttifakna hem de kayyuma 1 Nisan akas yapacaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git