Kürt ittifakı imza altında

Yerel seçimlerde Kürt partileri ile HDP'nin oluşturduğu ittifakın resmi protokolü imza altına alındı.

Kürt ittifakı imza altında

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimler kapsamında Azadî Hareketi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Demokratik Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Platforma Demokratên Kurd-Bakur (PDK-Bakur) ve Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ile sağladığı ittifakın resmi protokolünü imzalamak üzere toplandı.

KDP-Türkiye’nin Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan merkez binasında yapılan toplantıya HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, KDP-Türkiye Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, DDKD Genel Sekreteri Nesrin Askar, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, Azadî Hareketi Sözcüsü Ayetullah Aşiti, PSK Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Mehmet Kamaç ile HDP milletvekilleri Nejdet İpekyüz, Tayip Temel ve Nusrettin Maçin katıldı.

KARDAŞ: SEÇİMLERDEN SONRA BİR ARAYA GELECEĞİZ

KDP-Türkiye Genel Başkanı Mehmet Emin Kardaş, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında sağlanan ittifakın resmi protokolünü imzalamak üzere toplandıklarını belirterek, “Protokol içinde bir komisyon oluşturulacak. Seçimlerden sonra da olası bir sıkıntıda komisyon çözüm üretecek. Umut ediyoruz ki; halkımız bize ses verecek, bu seçimleri başarı ile geçireceğiz.” dedi.

BULDAN: PROTOKOL HALKIMIZIN GELECEĞİ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "İmzaladığımız protokol ile birlikte 31 Mart seçimlerinde protokolün altına imza atan bütün partilere teşekkür ediyorum. Bu cesareti gösteren partilerin, kendilerine dair menfaatlerinin olmadığını ifade etmek istiyorum. Daha çok halkımızın geleceği ile ilgili, imzalanan protokol sonrasında elde edeceğimiz başarının ondan sonraki sürece vesile olmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

‘FİDANI ÇINARA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ'

PSK Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise yerel seçimlerle sınırlı ittifak sağlandığını belirterek, “Eğer biz yerel seçim bittiğinde bütün partiler olarak iyi bir sınav verirsek, küçük fidanı çınara dönüştürebilirsek ulusal birlik temelinde kalıcı bir ittifaka dönüştürebiliriz. Bu fidanı kalıcı bir çınara dönüştürmek için herkes elini taşın altına koysun. 1 Nisan sabahı hem Cumhur İttifakı’na hem de kayyuma 1 Nisan şakası yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz