Kürt partiye uyarı geldi!

Diyarbakır’da kuruluşu ilan edilen Kürt Demokrat Partisi’nin faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

Haberler 30.12.2020 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni bir Kürt partisi kurulacak tartmalarnn ardndan Kasm aynda kuruluunu kenri tarafndan ilan eden Kürt Demokrat Partisinin (KDP) faaliyeti geçici olarak durduruldu. Diyarbakrda bulunan il binasna giden polisler, kapatma talimatnn çiler Bakanlndan geldiini bildirdi.

POLS: SÖZLÜ TALMAT GELD

Kürt Demokrat Partisi Genel Bakan Reit Akc, polisten kapatma talimatna ilikin tebligat istedi. Kapatma talimatnn yazl olmadn belirten polis, çileri Bakanlnn kapatma talimatn sözlü olarak kendilerine ilettiini bildirdi. Bina içinde kapatma ilemi ile ilgili tutanak tutan polis, binann dnda bulunan tabelay indirmek istedi. Bunu kabul etmeyen parti yöneticileri polis yöneticileriyle görütü. Yaplan görümenin ardndan parti tabelas indirilmedi ancak tabelann üzeri bantla kapatld.

AKINCI: BAKANLIA BLDRDK

Kürt Demokrat Partisinin (KDP) Genel Bakan Reit Aknc, kapatma isteinin Diyarbakr Emniyetinden gittiini iddia etti. Partinin kuruluunun çileri Bakanlna bildirildiini, tüm ilemlerinin hukuki olduunu belirten Aknc, tutumun kabul edilemez olduunu söyledi. Polis Sözlü talimat gerekçesi ile bu ilemi gerçekletirmek istediini ileri süren Aknc, ilemin durdurulmas için giriimde bulunacaklarn belirtti.

2 OCAKA KADAR SÜRE VERLD

Polisin bina içinde ilemleri devam ederken, parti yöneticilerin yaptklar giriimle faaliyetlerin durulmasna ilikin ilem duruldu. Sadece parti tabelas ve logonun üzeri bantlarla kapatlaca belirtildi. Kürt Demokrat Partisine yasal ilemlerin tamamlanmas için 2 Ocaka kadar süre verildii belirtilirken, parti yöneticilerin bu süre zarfnda Ankaraya giderek giriimde bulunaca aktarld.

Bunun ardndan binasnn dnda bulunan tabela dahil tüm pankartlar polis gözetiminde kapatld.

AKINI VE GÜçLÜ KONUTU

Öte yandan, Kürt siyasetçi ve avukat brahim Güçlü ile KDP Genel Bakan Reit Akc, basn toplants düzenleyerek karara tepki gösterdi. brahim Güçlü, Kürt partilerinin kurulmasnda sorunlar yaanyor. Her seferinde de buna itiraz ettik. Parti kuruluu için siyasi partiler kanununa göre izin almak gerekmiyor. Siyasi partiler kanunu 5inci maddesinde parti kurma artlarn salayanlarn izin almasna gerek olmad belirtiliyor. çileri Bakannn parti kurulularn onaylama ya da onaylamama gibi bir yetkisi yok dedi. Güçlü ayrca, Kurulan bir çok partinin alnd belgesi olmadan tabelalarn asp faaliyetlerini devam ettirdi örnekleri var dedi.

Ana Sayfaya Git