Kürtçe dil'den değil, örgüt propagandasından!

İstanbul Valiliğinden "Beru: Klakson Borizan Birt" isimli tiyatro oyunuyla ilgili açıklama "Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi asla kabul edilemez. Konuyla ilgili olarak soruşturmalar başlatılmıştır"

Haberler 15.10.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul Valilii, Beru: Klakson Borizan Birt isimli tiyatro oyununa ilikin, Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasna dönütürülmesi asla kabul edilemez. Konuyla ilgili olarak soruturmalar balatlmtr. açklamasn yapt.

Valilikten yaplan açklamada, Teatra Jiyana Nü özel tiyatro ekibi tarafndan dün sergilenmesi planlanan Beru: Klakson Borizan Birt isimli tiyatro oyununun, Gaziosmanpaa Kaymakamlnca Kürtçe olduu için yasaklanmad ifade edildi.

HANG DLDE OLURSA OLSUN

Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandas yapmann kanunlarda yasak olduu ve bu tür giriimlere kesinlikle müsaade edilemeyecei belirtilen açklamada, unlar kaydedildi:

PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yaplan çalmalarda; Teatra Jiyana Nü (Yeni Yaam Tiyatrosu) isimli tiyatro grubunun -sözde- devlet ve terör ilikilerini irdeleyen Beru; Klakson Borizan Birt isimli tiyatronun var olan oyununun tüm kurgusu PKK terör örgütünün ülkemize kar yürüttüü terör propagandasna dönütürülmek suretiyle oluturulduu yönünde güvenlik güçlerimizin tespiti söz konusudur. Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasna dönütürülmesi asla kabul edilemez. Konuyla ilgili olarak soruturmalar balatlmtr.

Ana Sayfaya Git