Kürtlerden özür dilenmelidir!

DTSO Meclisi Trabzon’da “Kürdistan” yazılı atkı için Irak Federe Kürdistanlı turistlere yapılan saldırı için özür dilenmesi gerektiği açıklamasında bulundu.

Haberler 20.07.2019 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Meclisi (DTSO), Irak Federe Kürdistan Bölgesinden Trabzonun çaykara ilçesine bal Uzungöle gelen ve aralarnda kadn ile çocuklarn da yer ald 50 kiilik turist kafilesindeki baz kiilerin, fotoraf çekmek isterken yanlarnda bulunan Kürdistan yazl atk nedeniyle çevredekilerin saldrna uramasna ilikin yazl açklama yapt.

DTSO açklamasnda Trabzon Valiliinin saldrya urayanlarn gözaltna alnd ve saldrganlarn ise sakinletirildii eklindeki açklamasna tepki gösterdi.

VALNN AçIKLAMASINA TEPK

Saldrya urayanlardan özür dilenmesi gerektiinin belirtildii açklamada, Trabzon Valilii, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi snrlar içinde yaayan Kürt vatandalardan bu vahim olaydan dolay özür dilemesi ve saldrganlarla ilgili soruturma açmas gerekirken, saldrya urayan 9 kiinin gözaltna alnd ve snr d edilecei açklamtr. Ayrca saldrganlarla ilgili de Vatandalarn sakinletirildii ifadesini kullanmtr. Saldrganlarn sakinletirilen vatandalar olarak nitelendirilmesi kabul edilebilir bir açklama deildir. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandann seyahat amaçl gittii herhangi bir ülkede ülkesinin simgeleri ile gezmesi, fotoraf çektirmesi ne kadar doalsa, IKBYli bir vatandan da ülkesinin simgeleri ile kendini fotoraflamas o kadar doal bir durumdur denildi.

HAREKETE GEçLMEL

Türkiye ile snr komusu olan Federal Kürdistan Bölgesiyle gelitirilen ticaret ve turizme iaret edilen açklamada, Oda olarak Trabzon Valilii ve akabinde Trabzon Basavclnn açklamas karsnda hayretler içerisinde olduumuzu kamuoyu ile paylamak isteriz. çarmz, daha üst mülki ve adli mercilerin bir an önce devreye girip olaya karanlar ile ilgili gereken ilemlerin yaplmas ve zedelenen ülke imajnn yeniden düzeltilmesi için biran önce hzl ve kararl bir ekilde harekete geçmeleridir ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git