Kürtleri yok eden CHP’dir

Sur eski Belediye Başkanı Toptancı, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun "Kürtlerin sorununu biz çözeriz, muhatap HDP'dir çıkışına" Atatürk'ün Pencinar aşiretine yazdığı mektup ile Cumhuriyet sonrası aşiret lideri, 4 oğlu ve 92 kişinin idam edilişiyle yanıt verdi.

Haberler 27.09.2021 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Kürt sorunun çözümüne yönelik çknn siyasette yaratt tartmalar devam ederken, Refah Partisi Sur eski Belediye Bakan Cemal Toptancdan çarpc bir iddia geldi. CHPnin ilkelerinde Kürt inkar olduunu ifade eden Toptanc, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün Pencinar airetine yazd mektup ile Cumhuriyet sonras airet lideri, 4 olu ve 92 kiinin idam ediliini gündeme getirerek, Kürtlerin sorun haline gelmesinde, CHPnin büyük rol oynadn bildirdi.

TOPTANCIDAN çARPICI DDA

Sosyal medya hesabndan, Günümüz Siyaset gündeminde CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun söymedii Kürt sorunu kavramnda samimi olmadn tarihi u belgelerde görelim balyla seslenen Eski Refah Partisi merkez Sur lçe Belediye Bakan Cemal Toptanc, Atatürkün Pencinar Aireti Reisi Cemil-i çetonun devletin ve milletin istiklali yönündeki mücadelesini takdir eden, mektubunun içeriini yaynlad.

ATATÜRKÜN YAZDII MEKTUP

Toptancnn Atatürkün Cemil-i çetoya yazd mektubu, sosyal medya hesabndan öyle aktard.Efendim, o havaliden gelen zevattan aldm malmattan,

Zat- linizin makam- muall-y hilafete ve devleti ebed-i müddetimize olan revatb- kaviye ve hakikiyeniz sarndan (güçlü ve gerçek balarnzn göstergesi) olmak üzere vatan- azizimizin düman maline kar siyanet (koruma) zmnnda göstermekte olduunuz himmet ve fedakrla muttali oluyorum (haberim oluyor).

Bundan dolay pek ziyade memnun ve müteekkirim. Malm- linizdir ki Anadolu ve Rumelinin tekmil vilayetlerinde müdafaa-i hukuk cemiyetleri teekkül etmitir.

ark Anadolu vilayet ve evliye-i müstakilesi (bamsz livalar) murahhaslarndan mürekkep olmak üzere Sivasta umumi bir kongre inikat edecektir (toplanacaktr).

Bu suretle de bütün millet yekvücut olarak hukukunu müdafaa edecek hle gelecektir.

Milleti müttehit bir hlde gerek dhile ve gerek harice kar temsil eylemek üzere bir heyet-i temsiliye intihap ve kabul edilmitir ki, ben de bu heyete dhilim.

nallah kariben (çok yaknda) meclis-i mebusan toplanacak ve her türlü hukuk- millet ve memleketi müdafaaya kfi kuvvetli bir hükümet mevki-i iktidara geçecektir.

Milletin gösterdii bu vahdet ve kuvvet sayesinde tekmil ecnebi devletleri, ngilizler, Amerikallar, Franszlar, talyanlar, hulsa, cümlesi vatan ve milletimize hürmet etmee baladlar.

nallah netice mesut olacaktr.

ark Anadoludaki cemiyetlerin birlemesinden hsl olan müdafaa-i hukuk Cemiyetinin kati mesaisiyle devletimizin istikllini ve vatanmzn tamamisini kurtaracana hiç üphe etmiyorum.

Zat- liniz cemiyetimizin en mühim azasndansnz. Himmet ve gayretinizle o havalide az zamanda tekiltn takdim ettiim nizamname ahkmna mutabk olarak vücuda getirileceine ve ngilizlerin milletimizi parçalamaa ve vatanmz ermeni ayaklar altnda çinetmee matuf olan entrikalarna meydan verilmeyeceine mutmainim (inanmm). Gözlerinden öper, çevre halkna selamlar.

Mektubun belgesi (belge no: 53 mektup / Erzurum, 13 austos 1919)

CHP, çETO 4 OLU LE 94 KY DAM ETT

Toptanc, Kafkas Cephesinde Osmanl-Rus harbinde airetiyle birlikte Ruslarn ve Ermenilerin zulmüne kar cephede savaan Pencinar Airet Reisi Cemil-i çetoyu mükfat olarak, Cumhuriyet sonrasnda CHPnin, Onu, 4 olu ile 92 airet üyesini idam ederek ehit ettiini söyledi. Toptanc paylamnda u ifadelere yer verdi;

CHPli Bursal Kadri Ahmet Kürkçü, HDPnin Onursal Genel Bakan, Kzlderede Mahir çayan ve arkadalarn gladyoya yem eden Erturul Kürkçü. Sorun deniliyorsa Kürtlerin sorunu CHP barbarl ve vandalizmi ile balar. CHPnin ve Onun Dersimli Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Müslüman Kürtleri katleden hem aireti Kureyanlar hem de partisi CHPnin adna Kürtlerden özür dilemesini bekliyorum.

Toptanc, sosyal medya paylamnda Ayrca PKKnn Kürtleri nasl katillerine teslim ettiinin bir fotorafdr aadaki.. bulundu.

Ana Sayfaya Git