Kurye sorumlusu öldürüldü

MİT, PKK/KCK'nın sözde "kurye sorumlusu"nu etkisiz hale getirdi

Haberler 25.11.2020 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan ve terör örgütü PKK/KCKnn Irak ile Suriye arasndaki örgüt üyeleri sevkini koordine eden Dhlaz kod adl Hizret çalkn ile yanndakiler, Irakn kuzeyinde katldklar toplant srasnda nokta atyla etkisiz hale getirildi

Milli stihbarat Tekilat (MT), PKK/KCKnn sözde kurye sorumlusu Dhlaz kod adl Hizret çalkn, Irakn kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarndan edinilen bilgiye göre MT, Terörden Arananlar Listesinde gri kategoride yer alan ve PKK/KCKnn Irak ile Suriye arasndaki örgüt üyelerinin sevkini koordine eden sözde kurye sorumlusu Hizret çalknn toplantya katlaca istihbaratna ulat.

MTin sahadaki istihbarat unsurlar tarafndan sk takibe alnan ve toplantnn yaplaca yere kadar adm adm izlenen PKKl çalknn, baka örgüt üyeleriyle bir araya geldii tespit edildi. Örgüt üyelerinin Irakn kuzeyinde toplants srasnda düzenlenen operasyonda, Dhlaz kod adl çalkn ile yanndakilerle, nokta atyla etkisiz hale getirildi.

- Sevkiyat yürüttüyordu

PKK/KCKya 2011de katlan çalkn, 2014e kadar Türkiyede faaliyet gösterdikten sonra Suriyeye kaçt. Suriyede Aynularabda PKK/KCK saflarnda yer alan Hizret çalkn, 2017ye kadar Resulayndaki sözde Ar Silahlar Taburunu yönetti. 2017-2019 arasnda örgüt sorumlularndan Sofi Nurettin ve Muzaffer Ayata ile de yakn faaliyet yürüten çalkn, 2019da Iraka geçerek Iraktan Suriyeye terörist sevkiyatn organize etti.

Ana Sayfaya Git