Kut davasında ceza istenildi!

Tutuksuz yargılanan polis memuru Y.Ş'nin, 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak' suçundan cezalandırılması talep edildi

Haberler 17.06.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 3 yl önce, Nevruz etkinliine elinde bçakla girmek isterken dur ihtarna uymad gerekçesiyle açlan ate sonucunda Kemal Kurkutun ölümüne ilikin davada savc mütalaasn sundu.

Diyarbakr 7. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya tutuksuz sank Y.. katlmazken, maktul Kurkutun aabeyi Ferhat Kurkut ve avukatlar hazr bulundu.

Sank avukat Ahmet Frat, müvekkilinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamnda karantinada olduu gerekçesiyle durumada hazr edilemediini belirtti.

Cumhuriyet savcs, esas hakknda hazrlad mütalaasnda, kamera kaytlarna göre 21 Mart 2017de nevruz etkinlii için gerekli önlemlerin alndnn görüldüünü bildirdi.

BIçAI KONTROL NOKTASINDAK POLSLERE SAVURMU

Mütalaada, kamera kayd incelemelerinde maktulün etkinlie katlmak için 07.40 sralarnda bir kasaptan ald bçakla geldii kontrol noktasndaki polislere savurduktan sonra barikat geçtii aktarld.

Bu srada havaya ate edildii, maktul ile sank Y. arasnda 7 metre mesafe olduu vurgulanan mütalaada, sann silahn 2 el ateledii an ile merminin yerden sçrad ann zamanlamasnn uyumlu olduu kaydedildi.

MERM YERDEN SEKP, SABET ETM

Yaplan yarglama kapsamnda Ulusal Kriminal Büro tarafndan hazrlanan uzmanlk raporuna da yer verilen mütalaada, öyle denildi:

Raporda maktul Kurkutun, sank Y.nin tabancasndan çkan ilk atla kesinlikle yerden sekme sonucu ölümcül yaraland ve görüntülerde yaplan incelemede ise merminin yere çarpmasyla 130 derecelik aç ile parçalanarak nüve halinde maktule ulam, göz-gez-arpack ve maktulün ölümcül giri yeri hedeflenerek atelenmemi olduu görüü bildirilmitir.

Soruturma ve yarglama sonucunda elde edilen somut delillere ilikin mütalaada u deerlendirmelere yer ald:

Olay günü maktulün bölgede bulunan polislere ve vatandalara saldr teebbüsünde bulunmad, rastgele alanda hareket ettii anlalmtr. Alanda görevli polisler tarafndan havaya ate edilmesine ve polis says gözetildiinde maktulün vurulmadan etkisiz hale getirilme ihtimali varken, sann öldürme kast olmakszn, mesleki bilgi ve tecrübeyle merminin yerden sekerek, maktule isabet edebileceini öngörmesi gerekirken, ayaklarna doru skarak etkisiz hale getirmeyi amaçlamtr.

Sann olay anndaki durumu ve ate says dikkate alndnda, kanun emrini yerine getirmede silah kullanma hak ve yetkisinin icrasnda arla kaçtn ifade edilen mütalaada, Sann öngörmesi gereken neticeyi istememesine ramen neticenin meydana gelmi olmas nedeniyle bilinçli taksirle ölüme neden olmak suçundan cezalandrlmasna karar verilmelidir. denildi.

STENLEN CEZA

ddianamede, Kemal Kurkutu öldürdüü gerekçesiyle tutuksuz sank Y. hakknda olas kastla adam öldürmek suçundan 20 yldan 25 yla kadar hapis cezas istenmiti.

Ana Sayfaya Git