Kuzey Irak’ta iki asker şehit

Irak’ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde PKK’lıların havanlı taciz ateşi sonucu Teğmen Arslan ile Piyade Uzman Çavuş kılınç şehit oldu. Şenitler dün baba ocaklarında gözyaşları arasında toprağa verildiler.

Haberler 19.09.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Haftanin bölgesinde PKKllarn havanl taciz atei sonucu Temen Harun Arslan ve ehit Piyade Uzman çavu Gökhan Klnç ehit oldu. Bir asker yaraland.

EHTLERE TÖREN

23. Piyade Tümen Komutanlndaki törende, ehit piyade Temen Harun Arslan ve ehit Piyade Uzman çavu Gökhan Klnçn Türk bayrana sarl naalar katafalka konuldu, sayg duruunda bulunuldu, ehitlerin öz geçmii okundu ve dua edildi.

ehit Arslan ve Klnçn naalar, helallik alnmasnn ardndan silah arkadalarnn omuzlarnda ambulansa kadar tand. ehitlerin cenazesi, daha sonra ambulansla rnak erafettin Elçi Havalimanna götürüldü. ehitlerden Arslann cenazesi Arya, Klnçnki de Mersine yolland.

BABA OCAI ARI

ehit olan Piyade Temen Harun Aslann cenazesi memleketi Arda defnedildi.

Aslann Türk bayrana sarl naa, askerler ve yaknlarnca Ar Eitim ve Aratrma Hastanesinden alnd. Askerlerce bir süre omuzlarda tanan ehidin naa, cenaze nakil aracna konularak kent merkezindeki Ulu Camiye getirilip katafalka konuldu. ehit Aslan içi burada cuma namaz sonras tören düzenlendi.

Törende cenaze namaznn klnmas ve dualarn edilmesinin ardndan ehidin cenazesi Ar Valisi Osman Varol ve Ar Belediye Bakan Savc Sayan ile askerlerce omuzlara alnd.

Tekbirler eliinde cenaze nakil aracna kadar tanan ehidin naa daha sonra götürüldüü Mehmet Akif Mahallesindeki Ar ehitliine defnedildi. Bir süre önce Dilek Aslan ile resmi nikah kyd belirtilen Temen Harun Aslann henüz düününü yapamad ve ksa süre sonra düün yapmay planlad örenildi. Törene, Cumhurbakanl, Milli Savunma Bakanl, çileri Bakanl ile çeitli kurumlar adna çelenk gönderildi.

UZMAN çAVU KILINç

ehit Piyade Uzman çavu Gökhan Klnçn cenazesi, memleketi Mersinin Mut ilçesinde topraa verildi. ehidin Silifke M Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunan kardei brahim Klnç da askeri personelin gözetiminde törene katld. Törende, ailenin talebi üzerine brahim Klnçn kelepçesi çkarld. Törende, ehidin 3 yandaki olu Ahmet Cemal ile zabta görevlileri ve güvenlik güçleri yakndan ilgilendi.

ehidin 1 yandaki kz Fatma Aynur aile yaknlarnca tören alanndaki parka götürüldü. Törende ehidin babas Cemal, annesi Fatma, ei Hatice gözya döktü. l Müftüsü aban Kondinin kldrd namazn ardndan ehidin Türk bayrana sarl naa, askeri tören mangasnca omuzlarda tanarak cenaze aracna konuldu. ehidin naa Mut ehir Mezarlndaki ehitlikte topraa verildi.

Ana Sayfaya Git