Lice'de şehit!

Lice kırsalında çatışma çıktı, bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı. Şehit Uzman Çavuş mehmet çelik, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberler 11.01.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Lice ilçesi krsalnda PKKl teröristlerle çkan çatmada yaralanan ve kaldrld hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen ehit olan Jandarma Uzman çavu Mehmet çelik (25), düzenlenen törenin ardndan memleketi Malatyann Yeilyurt ilçesine uurland.

LCEDE çATIMA

Lice ilçesi krsalnda dün teröristlerle çkan çatmada yaralanan 3 askerden Jandarma Uzman çavu Mehmet çelik, kaldrld hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit dütü. Evli olan ehit uzman çavu için 7. Kolordu Komutanlnda tören düzenlendi.

TÖRENE KATILAN

Törene Vali Münir Karalolu, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Oya Eronat ile Ebubekir Bal, Garnizon Komutan Vekili Tugeneral Ali Özmen, l Jandarma Komutan Tugeneral Mustafa Erdem, l Emniyet Müdürü ükrü Yaman, ehidin babas Abdullatif çelik, yaknlar ve silah arkadalar katld.

ehidin Tük bayrana sarl naa ambulanstan alnarak katafalka konuldu. Özgeçmiinin okunmasnn ardndan dua edildi. Törenin ardndan ehit Mehmet çelikin cenazesi, ambulansla memleketi Malatyann Yeilyurt ilçesine gönderildi.

ACI HABER ALEYE VERLD

Öte yandan, önceki gece çelikin ehadet haberi, Malatyann Yeilyurt ilçesine bal Özalper Mahallesinde oturan babas Latif ile anne Aynur çelike askeri yetkililer tarafndan verildi. Ac haberi alnca sinir krizi ve baygnlk geçiren ehit yaknlarna, hazr bekletilen salk görevlileri müdahale etti. ehidin evine Türk bayraklar asld. Ebru çelik ile evli olan ve 2017 ylndan bu yana Türk Silahl Kuvvetlerinde görev yapan çelikin 2019 ylnda Ebru çelik (22) ile evlendii nian kurdelesini kestii fotorafn paylaan MHP Malatya l Bakan Mesut Samanl, basal mesaj yaynlayarak, 2019 Haziran ayndaki nian yüzüklerini büyük mutlulukla taktmz kardeimizin ehit haberini üzüntü içinde aldk. ehidim hakkn helal et bize dedi.

EHT çELK TOPRAA VERLD

ehidin cenazesi Özalper Mahallesindeki babaevine götürüldü. Helallik alnmas sonras Malatya ehir Mezarlna götürülen ehidin Türk bayrana sarl naa, askerlerin omuzlarnda katafalka konuldu. ehit Uzman çavu Mehmet çelikin ei Ebru, babas Latif, annesi Aynur çelik ve kardeleri ile yaknlar törende gözya döktü. l Müftüsü Veysel Ildar tarafndan kldrlan cenaze namaznn ardndan omuzlarda tanan ehidin naa, ehitlikte topraa verildi.

Ana Sayfaya Git