Lice'de şehit!

Lice kırsalında çatışma çıktı, bir asker şehit oldu, iki asker yaralandı. Şehit Uzman Çavuş mehmet çelik, gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Lice'de şehit!

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik (25), düzenlenen törenin ardından memleketi Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine uğurlandı.

LİCE'DE ÇATIŞMA

Lice ilçesi kırsalında dün teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan 3 askerden Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Çelik, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü. Evli olan şehit uzman çavuş için 7. Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

TÖRENE KATILAN

Törene Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ile Ebubekir Bal, Garnizon Komutan Vekili Tuğgeneral Ali Özmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, şehidin babası Abdullatif Çelik, yakınları ve silah arkadaşları katıldı.

Şehidin Tük bayrağına sarılı naaşı ambulanstan alınarak katafalka konuldu. Özgeçmişinin okunmasının ardından dua edildi.  Törenin ardından şehit Mehmet Çelik'in cenazesi, ambulansla memleketi Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine gönderildi.

ACI HABER AİLEYE VERİLDİ

Öte yandan, önceki gece Çelik'in şehadet haberi, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Özalper Mahallesi'nde oturan babası Latif ile anne Aynur Çelik'e askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberi alınca sinir krizi ve baygınlık geçiren şehit yakınlarına, hazır bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Ebru Çelik ile evli olan ve 2017 yılından bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan Çelik'in 2019 yılında Ebru Çelik (22) ile evlendiği nişan kurdelesini kestiği fotoğrafını paylaşan MHP Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, başsağlığı mesajı yayınlayarak, "2019 Haziran ayındaki nişan yüzüklerini büyük mutlulukla taktığımız kardeşimizin şehit haberini üzüntü içinde aldık. Şehidim hakkını helal et bize" dedi.

ŞEHİT ÇELİK TOPRAĞA VERİLDİ

Şehidin cenazesi Özalper Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü. Helallik alınması sonrası Malatya Şehir Mezarlığı'na götürülen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Çelik'in eşi Ebru, babası Latif, annesi Aynur Çelik ve kardeşleri ile yakınları törende gözyaşı döktü. İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından omuzlarda taşınan şehidin naaşı, şehitlikte toprağa verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz