Liceli gençler sanatla tanıştı

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’ın Lice ilçe belediyesine kayyum olarak atanan aynı zamanda kaymakamlık görevini de sürdüren Sinan Başak, ilçede terörün ve finans kaynağı olan uyuşturucunun kökünün kazınmasının ardından gençlere yatırım yapmaya başladı.

Haberler 27.10.2017 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlik ve Spor Bakanlnn da destei ile ilçede 150 örencinin eitim görebilecei müzik ve resim atölyesi açld.

Geçtiimiz yln aralk aynda ilçe kaymakam olarak Liceye gelen Sinan Baak, ubat 2017de çileri Bakanlnca Lice Belediye Bakan Vekillii görevini de yürütmeye balad. Belediyeyi, daha önce herhangi bir projenin olmad ve yatrm yaplmad için borçsuz devralan Baak, 9. ayndaki görevinde ilçeye 10 milyon liralk yatrm yapt. Kentteki su sorunu dahil birçok problemi çözen Baak, terörün ve finans kayna olan uyuturucunun kökünün kaznmasnn ardndan gençlere yöneldi. Gençleri terör belasndan uzak tutmaya çalan Baak, Gençlik ve Spor Bakanlnn da destekleri ile 120 bin liraya mal olan müzik ve resim atölyelerinin açln gerçekletirdi. Baak, açln ardndan örencilerin çizdii resimleri inceledi, ardndan müzik öretmenlerinin mini konserini dinledi.

Amacmz çocuklar terörden, uyuturucudan uzak tutmak

Daha sonra HA muhabirine açklamalarda bulunan Sinan Baak, Licede genç nüfusun orannn çok yüksek olduunu söyledi. Kendilerinin de örenciler için çalmalar yürüttüklerini belirten Baak, Öncelikle çocuklarmzn hem bu terör illetine bulamamas için hem kenevirin, uyuturucu Lice ilçesinde üretiliyordu önceden bunlardan uzak durmalar için çocuklarmz için faaliyetler planladk. Bunlarn neticesinde okullarmzn hepsine spor tesisleri yaptk. Ayn zamanda üniversite snavna girecek örencilerimize aile destek merkezimizde kurs açtk, ücretsiz kurslarmzn yan sra kütüphane hizmetimizi de sunuyoruz. çocuklarn sosyal faaliyet alanlarn geniletmek için Gençlik ve Spor Bakanlmza bir proje yazmtk. Bu projemiz olumlu sonuçland, onayland. u an 120 bin lira civarnda olan projemizde resim ve müzik atölyelerimizi kurduk. Burada u an 150 örencimiz resim ve müzik derslerini alyorlar. Bunlarn birçou burada aldklar temel eitimle güzel sanatlar liselerine, üniversitelere inallah bu sene sonunda kazanm olurlar dedi.

Belediye olarak 150 bin liralk malzeme yardmnda bulunduk

lçelerinde her geçen sene üniversiteye giren örenci saylarnda art yaandn aktaran Baak, öyle devam etti:

Yaptmz atlmlarla, her geçen sene üniversiteye giren örenci saymz artmaktadr. Bizler gençlerimizin yannda olmaya devam edeceiz hem belediye hem de kaymakamlk olarak. Gençlerimizden bize gelen projeler olduu zaman biz kendi ilerimizi brakp o projeleri nasl hayata geçiririz diye gayret ediyoruz. u ana kadar yaptmz harcamalarda belediyemizin de önemli bir bütçesini gençlerimize harcadk ve harcamaya devam edeceiz. Hocalarmz kapal spor salonunda basketbol, voleybol dersleri, badminton dersleri ki Lice badmintonda gayet baarl, bunlarn derslerini veriyorlar. Biz de onlara 150 bin lira civarnda malzeme yardm yaptk.

Ana Sayfaya Git