Görüş Bildir

Liceli gençler sanatla tanıştı

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır’ın Lice ilçe belediyesine kayyum olarak atanan aynı zamanda kaymakamlık görevini de sürdüren Sinan Başak, ilçede terörün ve finans kaynağı olan uyuşturucunun kökünün kazınmasının ardından gençlere yatırım yapmaya başladı.

Liceli gençler sanatla tanıştı

Gençlik ve Spor Bakanlığının da desteği ile ilçede 150 öğrencinin eğitim görebileceği müzik ve resim atölyesi açıldı.

Geçtiğimiz yılın aralık ayında ilçe kaymakamı olarak Lice’ye gelen Sinan Başak, Şubat 2017’de İçişleri Bakanlığınca Lice Belediye Başkan Vekilliği görevini de yürütmeye başladı. Belediyeyi, daha önce herhangi bir projenin olmadığı ve yatırım yapılmadığı için borçsuz devralan Başak, 9. ayındaki görevinde ilçeye 10 milyon liralık yatırım yaptı. Kentteki su sorunu dahil birçok problemi çözen Başak, terörün ve finans kaynağı olan uyuşturucunun kökünün kazınmasının ardından gençlere yöneldi. Gençleri terör belasından uzak tutmaya çalışan Başak, Gençlik ve Spor Bakanlığının da destekleri ile 120 bin liraya mal olan müzik ve resim atölyelerinin açılışını gerçekleştirdi. Başak, açılışın ardından öğrencilerin çizdiği resimleri inceledi, ardından müzik öğretmenlerinin mini konserini dinledi.

“Amacımız çocukları terörden, uyuşturucudan uzak tutmak”

Daha sonra İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sinan Başak, Lice’de genç nüfusun oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Kendilerinin de öğrenciler için çalışmalar yürüttüklerini belirten Başak, “Öncelikle çocuklarımızın hem bu terör illetine bulaşmaması için hem kenevirin, uyuşturucu Lice ilçesinde üretiliyordu önceden bunlardan uzak durmaları için çocuklarımız için faaliyetler planladık. Bunların neticesinde okullarımızın hepsine spor tesisleri yaptık. Aynı zamanda üniversite sınavına girecek öğrencilerimize aile destek merkezimizde kurs açtık, ücretsiz kurslarımızın yanı sıra kütüphane hizmetimizi de sunuyoruz. Çocukların sosyal faaliyet alanlarını genişletmek için Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bir proje yazmıştık. Bu projemiz olumlu sonuçlandı, onaylandı. Şu an 120 bin lira civarında olan projemizde resim ve müzik atölyelerimizi kurduk. Burada şu an 150 öğrencimiz resim ve müzik derslerini alıyorlar. Bunların birçoğu burada aldıkları temel eğitimle güzel sanatlar liselerine, üniversitelere inşallah bu sene sonunda kazanmış olurlar” dedi.

“Belediye olarak 150 bin liralık malzeme yardımında bulunduk”

İlçelerinde her geçen sene üniversiteye giren öğrenci sayılarında artış yaşandığını aktaran Başak, şöyle devam etti:

“Yaptığımız atılımlarla, her geçen sene üniversiteye giren öğrenci sayımız artmaktadır. Bizler gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz hem belediye hem de kaymakamlık olarak. Gençlerimizden bize gelen projeler olduğu zaman biz kendi işlerimizi bırakıp o projeleri nasıl hayata geçiririz diye gayret ediyoruz. Şu ana kadar yaptığımız harcamalarda belediyemizin de önemli bir bütçesini gençlerimize harcadık ve harcamaya devam edeceğiz. Hocalarımız kapalı spor salonunda basketbol, voleybol dersleri, badminton dersleri ki Lice badmintonda gayet başarılı, bunların derslerini veriyorlar. Biz de onlara 150 bin lira civarında malzeme yardımı yaptık.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi