Liderler yerel seçim için yoğun mesai harcadı

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gitmeye hazırlanırken, siyasi parti liderleri ise uzun süren seçim kampanyasında yoğun mesai harcadı.

Haberler 29.03.2019 - 01:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandk bana gitmeye hazrlanrken, siyasi parti liderleri ise uzun süren seçim kampanyasnda youn mesai harcad. Türkiye, pazar günü yaplacak seçimlerde 30 büyükehir, 51 il, 519 büyükehir ilçesi, 403 ilçe, 386 belde belediye bakan ile 50 bin 313 muhtar adayn belirleyecek.

Bata adaylar olmak üzere seçim sonuçlar merakla beklenirken, siyasi parti liderleri ise kendi adaylarna oy istemek için youn bir kampanya dönemi geçirdi.

Türkiye Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, 31 Mart yerel seçim maratonunda 48 günde 57 il ve 14 ilçede düzenlenen mitinglerde vatandalara hitap etti.

Erdoann 31 Mart Mahalli dareler Seçimleri için miting maratonu 8 ubatta Sivasta balad.

Miting maratonuna 9 ubatta Aydnda devam eden Erdoan, 12 ubatta Kastamonu ve çorum, 15 ubatta Bursa, 16 ubatta Edirne, 17 ubatta da Afyonkarahisar ve Balkesir mitinglerinde halka bulutu.

Cumhurbakan Erdoan, Burdur ve Isparta mitinglerini 18 ubatta, Denizli ve Manisa mitinglerini 21 ubatta, Mula mitingini 22 ubatta, Kahramanmara mitingini 23 ubatta, Kayseri ve Hatay mitinglerini de 24 ubatta gerçekletirdi.

Erdoan, 25 ubatta Yozgat ve Tokat, 26 ubatta Giresun ve Erzincan, 28 ubatta da Erzurumdaki mitinglerde vatandalara hitap etti.

Ardahanda 1 Martta vatandalarla bir araya gelen Erdoan, 2 Martta Rize ve Trabzonda halka seslendi.

Partisince 3 Martta Ordu ve Samsunda düzenlenen mitinglerde vatandalarla buluan Cumhurbakan Erdoan, 4 Martta ise Zonguldak ve Bartn mitinglerine katld.

Malatyada 6 Martta halka seslenen Erdoan, 7 Martta da Mardin ve Siirtteki mitinglerde vatandalarla bir araya geldi.

Cumhurbakan Erdoan, 8 Martta anlurfa, 9 Martta Elaz ve Diyarbakr, 10 Martta ise Adana ve Mersindeki mitinglere katld.

rnak ve Hakkari mitinglerini 11 Martta gerçekletiren Erdoan, 15 Martta Gaziantepte, 16 Martta da Tekirdada vatandalara hitap etti.

- MHP ile ortak mitingler

Cumhurbakan Erdoan, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli ile 17 Martta, AK Parti-MHP ortak zmir mitinginde halka seslendi. Erdoan, ayn gün Antalyada vatandalarla bir araya geldi.

Erdoan, 19 Martta da partisinin Kocaeli ve Sakarya mitinglerine katld. Eskiehir ve Kütahyada 21 Martta vatandalarla buluan Erdoan, 22 Martta da Konya ve Amasyadaki mitinglere itirak etti.

Cumhurbakan Erdoan, 23 Martta MHP Genel Bakan Devlet Bahçelinin katlmyla Ankarada gerçekletirilen Cumhur ttifaknn Büyük Ankara Mitingine katld.

Erdoan, Bahçeli ile 24 Martta Yenikapda düzenlenen Cumhur ttifaknn Büyük stanbul Mitinginde de vatandalara hitap etti.

Ar ve Muta 25 Martta düzenlenen mitinglere katlan Cumhurbakan Erdoan, 26 Martta ise Van ve Adyaman mitinglerinde halka seslendi.

Erdoan, 27 Martta Uak, Bolu ve Düzcedeki mitinglere katld.

Böylece 57 ilde miting yapan Erdoan, bugün de Ankarann Haymana, Elmada ve çubuk ilçelerinde halka seslenecek.

- 14 ilçede miting yapt

Cumhurbakan Erdoan, stanbulda 5 Martta Sancaktepe, Eyüpsultan ve Esenyurtta, 12 Martta Küçükçekmece, Avclar, Beylikdüzü ve Büyükçekmecede, 16 Martta Gaziosmanpaa ve Zeytinburnunda, 19 Martta da Üsküdar mitinglerinde vatandalarla bulutu.

skenderun ve Belende 10 Martta halka seslenen Erdoan, 14 Martta Ankarann Yenimahalle ilçesi ile 19 Martta Zonguldakn Ereli ilçelerinde vatandalara hitap etti.

Öte yandan Erdoan, seçim çalmalar kapsamnda düzenlenen toplantlara da katld. Bu kapsamda 10 ubatta stanbul Sandk Bakanlar Bulumas, 13 ubatta Ankarada Türkiye Esnaf Bulumas, 9 Martta Diyarbakrda TÜGVA 5. Gençlik Bulumas, 12 Martta stanbulda Büyük Sivasllar Bulumas Program, 26 Martta stanbulda Büyük Trabzonlular Bulumas toplantlar düzenlendi.

- Klçdarolu Batmandan balad

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, 27 ubatta Batmandan balatt seçim kampanyasnda bugüne kadar 25 ile gitti.

Klçdarolu, bugüne kadar 5 ilde i birliinde bulunduu Y Parti ile ortak miting gerçekletirdi.

Kemal Klçdarolu, Meral Akener ile Burdurda, Aydnda, Balkesirde, Kocaeli ve Antalyada ortak mitinglerde halka hitap etti. Klçdarolu, bugün Bursada, 29 Martta ise Manisada Y Parti Genel Bakan Akener ile ortak mitingde konuacak.

Her ilde i dünyas ve sivil toplum kurulularnn temsilcileriyle ayr ayr toplantlarda bir araya gelen Klçdarolu, partisi için kritik olarak adlandrd baz illere ise birkaç kez ziyarette bulundu.

Klçdarolu bu kapsamda 7 kez stanbulu, 4 kez Ankaray, 3 kez Bursay, 2 defa da Hatay ve Antalyay ziyaret etti.

- Son günü Eskiehir ve Ankaraya ayrd

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, son günü Eskiehir ve Ankaraya ayrd. Klçdarolu, 30 Martta hem Eskiehir hem de Ankarada partisinin adaylarna oy isteyecek.

Klçdarolu, kampanya döneminde ilçe ziyaretlerine de önem verdi. Kemal Klçdarolu, bata stanbulun ilçeleri olmak üzere, zmirin ilçeleri ve Ankarann baz ilçelerinde halkla bulutu. Klçdarolu, aralarnda Dalaman, Marmaris, Bodrum, çaycuma ve Nilüferin de bulunduu çok sayda ilçeye de gitti.

- Bahçeli, Söütten balad

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Sögütten balad seçim çalmalar çerçevesinde bugüne kadar 12 miting, 2 salon toplants gerçekletirdi.

Seçim çalmalarna 10 Martta Osmanl Devletinin kurulduu Bilecikin Söüt ilçesinde yapt mitingle balayan Bahçeli, ayn gün Eskiehirde salon toplants düzenledi.

Yozgat, Krkkale, Kastamonu, çankr, Aksaray, Nevehir, Zonguldak, Manisa, Isparta, Tokat ve Adanada mitingler düzenleyen Bahçeli, Antalyada da yine salon toplants yapt.

Partisinin Ankarann Etimesgut lçe Seçim Ofisinin açln yapan Bahçeli, bugün de memleketi Osmaniye ile Mersinde miting yapacak.

- Beka vurgusu

Bahçeli, ayrca AK Parti ile kurduu Cumhur ttifak kapsamnda Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan ile Ankara, zmir ve stanbulda ortak mitinge katld.

Seçim çalmalarna yönelik Star TV-NTV ile Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg-HT ortak yaynlarnda sorular yantlayarak, gündeme ilikin deerlendirmelerde bulunan Bahçeli, 29 Mart Cuma günü A Haber ve ATV ortak yaynna katlarak, gündeme ilikin sorular yantlayacak.

Miting konumalarnda sk sk beka vurgusunu yapan Bahçeli, bu yerel seçimlerin Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin tam anlamyla yerine oturmas için de önemli olduunu vurgulad.

Devlet Bahçeli, zaman zaman sosyal paylam sitesi Twitter hesabndan gündemdeki siyasi gelimelere ilikin açklamalarda bulundu.

- Akener 20 ile gitti

Y Parti Genel Bakan Meral Akener de partisinin yerel seçim kampanyasn balatt tarihten itibaren 20 il ve 55 ilçede miting yapt.

Akener, imdiye kadar Ankara, stanbul, Samsun, Balkesir, Mersin, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli, Aydn, Trabzon, Erzurum, Manisa, Uak, Bursa, Antalya, Kocaeli, Nide, Adana, Mula ve Düzcede vatandalarla bulutu.

Bu süreçte aday tantm toplantlarna katlan, vatanda ziyaretleri de yapan Akener, esnaf bulumalarn da gerçekletirdi.

Ana Sayfaya Git